Lundbeck-formand: Ny topchef kan annonceres inden for et halvt år

Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Lundbeck har startet søgeprocessen efter en ny topchef efter Kåre Schultz, men det kan godt vare et stykke tid, før der kan sættes navn på, hvem der overtager roret i Lundbeck.

- Processen er i gang, og vi forventer, at vi kan annoncere en ny administrerende direktør i løbet af et halvt år. Vi går efter en ekstern kandidat med erfaring fra life science-industrien, siger Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Lundbeck, i en email-kommentar.

Tirsdag er sidste arbejdsdag for Kåre Schultz, hvorefter finansdirektør Anders Götzsche overtager den daglige ledelse i Lundbeck fra den 1. november med titel af konstitueret administrerende direktør, indtil der er fundet en ny topchef.

Chefskiftet i Lundbeck har været undervejs siden den 11. september, hvor Kåre Schultz' opsigelse og hans udnævnelse til topchef for det israelske medicinalselskab Teva blev annonceret.

Og det har ikke været realistisk at holde på ham i længere tid, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- Teva er meget opsat på at få Kåre Schultz til at tiltræde hurtigt. Aktiekursen er mere end halveret, siden topchefen blev fyret i februar. Teva slås med faldende priser på kopimedicin, patentudløb og efterfølgende kopi fra Mylan på dets bestseller Copaxone (mod sklerose) og ikke mindst en meget stor gældsbyrde, konstaterer Per Hansen i en skriftlig kommentar.

Han mener modsat, at Schultz relativt hurtige afgang fra Lundbeck tyder på, at der ikke er store hængepartier i Valby.

- Lundbeck aflægger regnskab for tredje kvartal i næste uge. Alt er roligt her, pengene passer, og der er udsigt til, at 2017 bliver det suverænt bedste år for Lundbeck nogensinde. Derfor tør Lundbeck godt lade Kåre Schultz rejse, vurderer Per Hansen.

/ritzau/FINANS