Ljungman betalte ikke Bagger kontant

Anklagede Mikael Ljungman lægger afstand til Stein Baggers svindelnummer i IT Factory. Han har aldrig betalt ham kontant, siger han.

Stein Bagger på vej til Retten i Lyngby for at vidne mod Mikael Ljungman. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optrævlingen af Mikael Ljungmans rolle i svindelnummeret i IT Factory fortsætter. Og står det til Ljungman, ligger ansvaret helt på Stein Baggers skuldre.

Bagger forklarede i retten i fredags, at han gik ud fra, at Mikael Ljungman vidste, at der var tale om svindel, fordi Bagger flere gange fik udbetalt store summer i kontanter. Penge, han fik i plasticposer i blandt andet Københavns Lufthavn.

Men det afviser Mikael Ljungman pure:

- Jeg har personligt aldrig givet ham (Bagger, red.) kontanter - eller stået bag en kurér, der gav ham pengene, forklarer Ljungman i Retten i Lyngby.

Mikael Ljungman er som altid, rolig og velafbalanceret i retten. Og han svarer i et roligt toneleje, når han bliver udspurgt i den penible sag.

Stein Bagger mere eller mindre frikendte Ljungman, da han afgav forklaring i bedragerisagen for over en kvart million kroner mod Mikael Ljungman, Baggers makker i Sverige.

Vælger retten at tro på Stein Bagger, så vidste Ljungman ikke noget om det gigantiske svindelnummer, Stein Bagger var i gang med i IT Factory - et svindelnummer, der gav Bagger syv år bag tremmer.

Bagger forklarede også i retten, at han på et tidspunkt fortæller Ljungman, at finansieringen bag IT Factory ikke var reel.

- Det sagde han ikke noget om, siger Mikael Ljungman.

Kurator i IT Factory Boris Frederiksen skal senere mandag afgive vidneforklaring i sagen.

/ritzau/