LinkedIn vokser, mens Facebook igen dykker

Erhvervslivets svar på Facebook øger omsætningen stort, mens Facebook-aktien for femte dag i træk styrtdykker og nu har gjort det sociale netværk 304 milliarder kroner mindre værd på to og en halv måned.

LinkedIn fortsætter med at få flere brugere og tjener også gode penge. Arkivfoto: David Loh, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Facebook dag for dag bliver mindre værd, og aktionærerne hiver sig i håret af ærgrelse, formår erhvervslivets svar på et socialt netværk, LinkedIn, at tjene penge.

LinkedIn både omsatte mere end forventet og øger nu forventningerne til året efter, hvad Morningstar-analytiker Rick Summer kalder »endnu et fantastisk kvartal«.

LinkedIns omsætning steg med hele 89 procent til 228,2 millioner dollars og forventer nu at nå en omsætning for hele året på mellem 915 og 925 millioner dollars mod tidligere 880-900 millioner.

Overraskende synlighed

»Dette er et selskab, som fortsætter med at klare sig rigtigt godt med overraskende synlighed i efterspørgselen. LinkedIn har en særlig værdifordel. De har skabt sig en identitet hos den professionelle bruger,« tilføjer Rick Summer.

Aktien steg da også med seks procent efter fremlæggelsen af regnskabet, som viser en vækst fra 161 millioner brugere i første kvartal til nu 175 millioner. Selve overskuddet endte på 2,8 millioner dollars, hvilket dog er mindre end de 4,5 millioner dollars, som blev overskuddet for et år siden.

Nyt Facebook-dyk

Derimod klarer Facebook sig fortsat dårligere og dårligere på børsen. Verdens største, sociale netværk blev igen torsdag langt mindre værd, da aktien på ny dykkede og for første gang kom ned under 20 dollars. Det var femte dag i træk med styrtdyk, og Facebook er nu næsten 50 milliarder dollars (304 milliarder kroner) mindre værd end ved børsnoteringen i maj. De 50 milliarder dollars i tab svarer til værdien af IT-giganten Hewlett-Packard eller kaffekoncernen Starbucks.

Investorerne får mere og mere sved på panden, efterhånden som datoen 16. august nærmer sig. Da ophører nemlig den tre måneder lange periode, hvor de ansatte ikke må sælge deres aktier, og med de voldsomme kursfald ventes det, at der vil blive solgt solidt ud, så snart dagen oprinder. De ansatte ejer 271 millioner aktier.

14. november vil flere end 1,2 milliarder Facebook-aktier være salgbare.

Usikkerhed om indtjening

Da Facebook forleden selv aflagde regnskab, undlod selskabet at komme med forventninger for hele året. Kort forinden havde spilselskabet Zynga, som udgør omkring ti procent af Facebooks omsætning, meldt om faldende forventninger til indtjeningen for resten af året, hvilket øger usikkerheden om Facebooks egne evner til at tjene tilstrækkeligt med penge.

Facebook er stiftet i 2004 af Mark Zuckerberg, som i dag er topchef i selskabet.