Lille Novo-datter fik rekordresultat

Novo Nordisks datterselskab, NNE Pharmaplan, kom ud af 2013 med et rekordresultat.

ARKIVFOTO 2011 af direktør i NNE Pharmaplan, Morten Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen steg 10 pct. til 1,8 mia. kr., og resultatet af primær drift blev løftet 40 pct. til 91 mio. kr. Overskudsgraden landede dermed på 5 pct., oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Det har været et fantastisk år for NNE Pharmaplan, og resultatet overstiger vores forventninger. Vi har gjort en omfattende og målrettet indsats for at komme endnu tættere på vores største kunder både globalt og lokalt, og det er fantastisk at se, at arbejdet bærer frugt, siger NNE Pharmaplans administrerende direktør Morten Nielsen ifølge en meddelelse.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed, der har specialiseret sig i at designe og etablere fabrikker for medicinal- og biotekvirksomheder, startede oprindeligt som fødselshjælper for Novos investeringer i produktion, men har siden fået en række af verdens største medicinalvirksomheder på kundelisten heriblandt Roche og Astrazeneca.

Trods den differentierede kundeliste er NNE Pharmaplan dog ikke på vej til en mere selvstændig fremtid væk fra Novo Nordisk. Det siger koncerndirektør i Novo Nordisk og bestyrelsesformand i NNE Pharmaplan, Lars Fruergaard Jørgensen, til Jyllands-Posten.

- Vores konklusion er, at vi er glade ejere af NNE Pharmaplan. Selskabet er ikke til salg, og vi overvejer ikke en ændret ejerskabsstruktur nu eller i den fremtid, vi kan se. Det forbliver et Novo Nordisk-selskab, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

I 2014 venter NNE Pharmaplan resultater på niveau med 2013.

NNE's omsætning svarer til godt 2 pct. af Novo Nordisks samlede salg.