Novo vil alligevel ikke af med sin ingeniørdatter

For et år siden stod Novo Nordisks datterselskab NNE Pharmaplan på salgslisten. Men nu agter medicinkoncernen at beholde datterselskabet, der er specialist i at bygge medicinfabrikker.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NNE var ellers anset som et af de Novo datterselskaber, der skulle skydes af på børsen i løbet af kort tid efter annonceringen af en mulig børsnotering af NNIT, Novofamiliens it-selskab.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vores konklusion er, at vi er glade ejere af NNE Pharmaplan. Selskabet er ikke til salg, og vi overvejer ikke en ændret ejerskabsstruktur nu eller i den fremtid, vi kan se. Det forbliver et Novo Nordisk-selskab, siger Lars Fruergaard Jørgensen, koncerndirektør i Novo Nordisk og bestyrelsesformand i NNE Pharmaplan.

NNE begyndte oprindeligt som en afdeling i Novo Nordisk, specialiseret i at designe de fabrikker, medicinkoncernen løbende har brug for. I 1991 blev det et selvstændigt selskab, og det er nu en ingeniørforretning med en omsætning på 1,8 mia. kr. og et overskud på driften på 91 mio. kr.

Netop fordi NNE Pharmaplan er blevet sin egen forretning, har meldingen fra Novo Nordisk i flere år været, at det skulle gøres salgsklart. For et år siden sagde koncernfinansdirektør Jesper Brandgaard således om NNE til Jyllands-Posten:

- Jeg vil tro, at vi efter et år eller to konkret kan begynde at se på alternative ejerskabsmodeller.

Det samme sagde ledelsen om it-datterselskabet NNIT, der lige nu overvejer en børsnotering.