L'easy-rigmand får en halv milliard kr. i kassen

Den fynske rigmand, Niels Thorborgs koncern, der omfatter L'easy og Inspiration, skovler penge ind. Koncernen fik et overskud på en halv mia. kr. sidste år.

Den fynske milliardær Niels Thorborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Niels Thorborg er den rigeste mand på Fyn. Og velhaveren, der aldrig nåede at gøre sin universitetsuddannelse færdig, men er dygtig til at lave forretning og få penge til at yngle, får nu en halv milliard kr. mere i sin pengetank.

Regnskabet for 2015 for Niels Thorborgs virksomhed 3C Retail, der omfatter L'easy, Inspiration og D-E-R, viser en markant stigning i årets resultat. Det skyldes blandt andet salget af online-forretningen wupti.com.

Det flotte overskud skyldes ligeledes en stærk fremgang for L’easy/Thorn i Norge og Sverige.

Koncernen 3C Holding, som er moderselskab for 3C Retail, kom ud af regnskabsåret 2015 med et overskud før skat på 552 mio. kr. mod et overskud på 309 mio. kr. i 2014. På bundlinien blev der et overskud efter skat på 509 mio. kr.

Og det er L'easy-ejeren godt tilfreds med. Salget af wupti.com i juni 2015 bidrager med 212 mio. kr. på bundlinien.

»Vi leverer afgjort et tilfredsstillende resultat. Salget af wupti.com udgør naturligvis en stor del af overskuddet, men jeg glæder mig over en samlet fremgang, også selv om wupti.com ikke er medregnet. Salget har også betydet, at koncernen er blevet mindre kompleks, og vi har kunne fokusere mere på L’EASY og Inspiration. Det er fremgangen også et billede på,« siger Niels Thorborg, koncernchef i 3C RETAIL.

Sidste år havde L’easy/Thorn som nævnt en stærk fremgang i både Norge og Sverige. Niels Thorborg ønsker at fortsætte fremgangen på disse markeder.

»Vi kommer til at trykke lidt hårdere på speederen i Norge og Sverige, hvor vi fortsat oplever fin vækst. Vores koncept er tiltrækkende for vores skandinaviske nabolande, og jeg ser frem til at følge den udvikling,« siger han.

Inspiration følger også den udviklingsplan, der er lagt. Butikskæden er i ifølge Niels Thorborg i gang med en ambitiøs fem-årsplan, der skal forvandle Inspiration fra traditionel isenkramkæde til en kæde af inspirerende livsstilsbutikker.

Der er f.eks. investeret i Inspiration-butikker i Holbæk og Rødovre i 2015.

3C Holding, som er moderselskab for både 3C Retail, 3C Properties, 3C Sport og Event og 3C Media, nåede en omsætning på 2.258 mio. kr. Det gav et overskud på 588 mio. kr. før skat og 509 mio. kr. efter skat.