Eksperter: Sært med tavse FCN-ejere

Det er opsigtsvækkende lidt, der er kommet ud om planerne for forretningen FC Nordsjælland, vurderer to eksperter i sportsøkonomi.

Foto: Per Kjærbye. Listen over prominente forretningsmænd, der har kastet hundredvis af millioner i danske fodboldklubber, er lang, men det bliver tilsyneladende meget anderledes med pengemændene bag investeringen i FC Nordsjælland.
Læs mere
Fold sammen

Kurt Andersen, Jan Bech, Jesper Nielsen, Niels Thorborg og Matthew Benham.

Listen over prominente forretningsmænd, der har kastet hundredvis af millioner i danske fodboldklubber, er lang, og pengemændene i dansk fodbold har sjældent været tilbageholdende med at stå frem og sætte ansigt på millionerne, der har holdt sportsvirksomhederne kørende.

Men det bliver tilsyneladende meget anderledes med pengemændene bag investeringen i FC Nordsjælland.

Udadtil har det været den tidligere Manchester United-talentspejder Tom Vernon, der kommer til at sidde i spidsen for foretagendet i Farum som ny bestyrelsesformand.

Men bagved står selskabet RTD USA og Talis Capital med oliemilliardæren Bob Finch som frontfigur, som Berlingske Business i dag kan fortælle.

Og det er ganske opsigtsvækkende, at de nye investorer holder kortene tæt ind til kroppen, vurderer partner i Deloitte, Jesper Jørgensen, der har et indgående kendskab til økonomien i danske fodboldklubber.

»Jeg må indrømme, at det virker underligt, at de ikke er stået frem. Vi har jo tidligere set, hvordan ejere i klubberne står frem og siger, hvad de vil,« siger han. Senest har man set, hvordan FC Midtjyllands britiske ejer, Matthew Benham, har været særdeles aktiv med at melde ud om planerne for hedens fodboldhold.

Ifølge forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut, Rasmus Klarskov Storm, er de nye ejere tilsyneladende ret tilbageholdende.

»Der er en skala i farverighed. Nogle er lidt mere interesseret i rampelyset og bruger derfor penge på det uden at gå så meget op i, om de får noget tilbage. Men der er samtidig de andre, som går lidt mere nøgternt og sky til det. Det er dog i dette tilfælde ret uklart, hvem ejerne er, og hvad de helt præcis vil i FC Nordsjælland. Det er ret usædvanligt, at man ved så lidt om planerne,« siger han og peger på, at spillerhandler og håb om et sportsligt eventyr i Champions League eventuelt vil kunne forklare investeringen i FC Nordsjælland.