Kontorer bliver til boliger

Med pres på kontormarkedet og tilflytning til hovedstaden kan omdannelse til boliger være en del af løsningen – men modellen er ikke problemfri, påpeger storudlejer.

KPMG-hovedsædet i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg skal ud over revisorer og rådgivere også huse eksterne lejere, men trods flot arkitektur og både metro, S-tog og Ringbane i nærheden er huset endnu ikke fyldt helt op. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med fortsat høj tomgang på det københavnske kontormarked og risiko for endnu flere ledige lokaler kan omdannelse til boliger være en af løsningerne for ejere af især ældre ejendomme.

»Omdannelse af boliger kan bestemt være en mulighed,« siger markedsanalytiker Robin Rich fra mæglerfirmaet CBRE. En lignende melding kommer fra en af branchens veteraner, Jørgen Jørgensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

»Der sker en vis konvertering, og København mangler boliger,« fastslår han.

Ejendomsselskabet Jeudan gør sig mest i kontorer i hovedstaden, men har også boliger i porteføljen på 17 milliarder kroner – og har omdannet nogle lejemål fra erhverv til beboelse.

»Vi har gjort det i nogle tilfælde, men det afhænger meget af den konkrete ejendom. Vi har kigget på ejendomme, hvor det ikke kunne betale sig. Man skal også være opmærksom på, om lejeniveauet for boliger kan holde – niveauet har været støt opadgående i fire-fem år,« siger administrerende direktør Per W. Hallgren.

9,2 procent af kontorerne i København, Dragør, Frederiksberg og Tårnby stod tomme ved indgangen til tredje kvartal ifølge Oline-DE-statistikken. Det var tre gange så højt som lige før finanskrisen.