Kasi-Jespers nye smykker skuffer forhandlerne

Forhandlere og kunder er ikke tilfredse med Jesper »Kasi« Nielsens nye smykkeselskab, Endless Jewelry. Hovedpersonen tager dog kritikken med ro.

Jesper »Kasi« Nielsen var et hovednavn i det danske smykkeselskab Pandora. Nu prøver han kræfter med virksomheden Endless Jewelry. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Et skuffende salg og produkter af for lav kvalitet. Det er hovedpunkterne i den kritik, som en række smykkeforhandlere kommer med om tidligere hovedspiller i Pandora, Jesper »Kasi« Nielsens, nye smykkelinje, Endless Jewelry.

Det skriver Børsen, der har foretaget en rundspørge blandt 85 forhandlere på ti af Endless Jewelrys kernemarkeder i Europa og Nordamerika.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I undersøgelsen fortæller 49 forhandlere, at salget ikke lever op til forventningerne, 27 er positive, og ni føler sig ikke i stand til at svare entydigt på spørgsmålet.

Særligt på smykkeselskabets tyske hjemmebane er det småt med opbakning. Her vender 10 ud af 12 forhandlere tommelfingeren nedad. Enkelte har helt droppet at sælge smykkerne.

Preller af

Selv om analytikere påpeger, at man skal være varsom med stikprøver, er det en skidt start for Endless Jewelry. Og det bliver ikke meget bedre af klager over kvaliteten, fra især USA. Virksomhedens læderarmbånd, der skal holde en række charms, går simpelthen for hurtigt i stykker, lyder dommen.

Kritikken og resultaterne preller dog af på bagmanden selv.

»Vi arbejder efter en femårsplan, så for mig siger rundspørgen ikke noget særligt,« siger Jesper Nielsen til Børsen og tilføjer:

»Jeg ved fra min tid i Pandora, at man sagtens kan blive droppet, men når produkterne så skyder fart, bliver man taget tilbage.«

Den indstilling bakkes op af blandt andet branchedirektør for guldsmedene i Danmark, Jens R. Møller. Han mener ikke, at den skuffenede måling for den ellers storstilede smykkesatsning er lig med en fiasko. Men han mener dog, at Endless Jewelry ligger i den del af smykkebranchen, hvor det er muligt at vokse hurtigt.