Kasi Jespers nye virksomhed misser tårnhøjt vækstløfte

Det er ikke realistisk at runde et salg på en milliard kroner i 2015, som Endless-direktøren Jesper Nielsen ellers sigtede efter.

Jesper "Kasi" Nielsen med sit nye firma Endless. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

To år efter skabelsen af Endless Jewelry skruer frontfiguren Jesper Nielsen for første gang ned for sine himmelstræbende vækstløfter. Så sent som i september fortalte han den danske offentlighed, at Endless ville nå en omsætning »langt over en milliard kroner« i 2015.

Men efter at have udskiftet både leverandør, designer og hele smykkesortimentet hos Endless i andet halvår 2014, vurderer Jesper Nielsen nu, at det er mere realistisk at runde en omsætning på 100 millioner euro svarende til 750 millioner kroner i 2015. De lidt mere dæmpede forventninger til fremtiden skyldes ifølge Nielsen manglende leveringsevne hos Endless’ nye leverandør i Vietnam.

»Vi skal tilpasse forventningerne i forhold til, hvad vores leverandørkæde realistisk kan opfylde,« skriver Jesper Nielsen i et svar til Berlingske Business.

Han afviser, at de lavere vækstambitioner for 2015 skulle have noget at gøre med, at forhandlerne har mistet interessen for de nye smykker, som Endless har fået produceret i andet halvår 2014.

Ejerkredsen er udvidet

»Vi har i vores senior-management vurderet, at vi er blevet endnu mere skarpe med den nye kollektion, og det, har modtagelsen hos partnerne også vist, er rigtigt,« lyder det fra Jesper Nielsen.

Tilbage i august blev det offentliggjort, at det var lykkedes Endless at rejse nye penge ved at udvide sin ejerkreds. Blandt de nye ejere er Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, som har skudt et tocifret millionbeløb i virksomheden og dermed ejer 12 procent af aktiekapitalen i Endless. Trods nedjusteringen af vækstforventninger er han fortsat glad for sin investering i smykke-selskabet.

»Efter min opfattelse er Jespers drive helt exceptionelt, og jeg er både glad og stolt over at være med i Endless. Det er en kompleks proces og en lang rejse, men han og teamet forstår virksomheden ned i mindste detalje, og jeg er derfor på nuværende tidspunkt efter 2014s resultater ret sikker på, at det bliver en forrygende succes! Det kunne godt blive Danmarks næste store iværksættereventyr,« skriver Lars Seier Christensen til Berlingske Business.

Senest Endless offentliggjorde antallet af forhandlere var der over 3.200 på 18 markeder. Selskabet har endnu ikke offentliggjort årsregnskab.