Kasi-Jesper fyrer hovedleverandør og designer

Midt i en global offensiv har smykkefirmaet Endless med Jesper Nielsen i spidsen fyret sin danske designer og hovedleverandører. Samtidig har virksomheden skiftet hele sit smykke-sortiment ud.

Christina og Claus Hembo fra firmaet Christina Jewelry & Watches har spillet afgørende roller i skabelsen af Endless, da de fik til opgave at stå for både design og produktion af Endless-smykkerne, da Endless blev grundlagt for to år siden. Men efter at have fået nye personer ind i ejerkredsen hos Endless har Jesper Nielsen opsagt kontrakten med det danske firma. Det skrev Berlingske Business om torsdag. Jesper Nielsen har reduceret sine forventninger til salget af Endless-smykker i 2015 i forhold til, hvad han meldte ud til offentligheden i september 2014. Her er han fotograferet foran en væg med ord, der har relation til symbolikken bag virksomhedens smykker. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af de centrale kræfter i skabelsen af Endless Jewelry er fortid i den ekspansionsivrige smykkekoncern, som danske Jesper Nielsen står bag.

Christina og Claus Hembo fra firmaet Christina Jewelry & Watches har spillet afgørende roller i skabelsen af Endless, da de fik til opgave at stå for både design og produktion af Endless-smykkerne, da Endless blev grundlagt for to år siden. Men efter at have fået nye personer ind i ejerkredsen hos Endless har Jesper Nielsen opsagt kontrakten med det danske firma.

»De spiller ikke længere nogen rolle. De var en stor hjælp i opstarten i forhold til produktion og design, men i dag har vi valgt at stå på egne ben,« oplyser Jesper Nielsen til Berlingske Business i en e-mail.

Går glip af fortjeneste

Det ophørte samarbejde får store konsekvenser for begge firmaer. Christina Jewelry & Watches havde udsigt til at producere millioner af smykker til Endless og opnå en betydelig del af fortjenesten de kommende år, som Endless skulle skabe efter at have solgt sine smykker til over 3.200 forhandlere på 18 markeder i en hæsblæsende international offensiv.

For Endless-lejren betyder det afbrudte samarbejde, at Endless mister rettighederne til at sælge og markedsføre de smykker, som Christina Hembo har designet for Endless, og det er stort set hele Endless’ oprindelige katalog af smykker.

Christina Hembo designede den første Endless-kollektion, som blev lanceret i foråret 2013, og hun har siden stået bag et stort antal smykkedesign for virksomheden, ligesom hun har repræsenteret Endless i markedsføringsmateriale og ved officielle lejligheder.

Nu skal de mange Endless-forhandlere, som sagde ja til at købe Hembos smykker, beslutte sig for, om de fortsat vil samarbejde med Endless, selv om både designeren, producenten og smykkekollektionen skiftes ud. Jesper Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvem der afløser Christina Hembo som Endless’ nye kreative hjerne, men han er overbevist om, at de nye smykker fra Endless er mindst ligeså attraktive som de gamle fra Hembos hånd.

»Vi har fået et internationalt designikon inden for smykkeverdenen til at arbejde med os. Vi har en aftale om ikke at offentliggøre, hvem det er, fordi vedkommende også har sin egen kollektion,« skriver Jesper Nielsen til Berlingske Business.

På Endless’ hjemmeside kan man se, at det stadig er læderarmbånd med charms (vedhæng), som er smykkefirmaets helt store speciale.

Det kræver et trænet øje at se forskel på de nye produkter fra Endless og de oprindelige Endless-kollektioner.

Jesper Nielsen oplyser dog, at han ikke er i tvivl om, at det nye smykkesortiment fra Endless er endnu mere attraktivt end det gamle.

Sikrer sig kontrol og fortjeneste

Foruden den nye hemmelige designer, som står bag Endless’ hovedkollektion, har smykkevirksomheden indgået et samarbejde med den amerikanske popsanger Jennifer Lopez om en særkollektion, som hun lægger navn og ansigt til i reklamekampagner.

Fordelen ved at bryde med Christina Jewelry & Watches er, at Endless sikrer sig bedre kontrol over virksomhedens værdikæde, en større del af fortjenesten samt rettighederne til smykkerne.

»Det altafgørende er, hvem der har rettigheder til kollektioner og design. Det havde vi ikke i det forrige set up, men det har vi nu fuld kontrol over i det nye set up,« fortæller Jesper Nielsen til Berlingske Business.

Produktion i Vietnam

Som konsekvens af det opsagte samarbejde med Hembo-parret er produktionen af Endless’ smykker flyttet fra Hembos eksterne leverandør i Thailand til en anden ekstern leverandør i Vietnam. Således har Jesper Nielsen ikke direkte ejerkontrol over den fabrik, som Endless-smykkerne bliver produceret på.

I en meddelelse lagt ud på hjemmesiden hos Christina Jewelry & Watches hedder det, at de to firmaet er gået fra hinanden »i god forståelse«.

Avisen har forsøgt at få et uddybende interview med direktør Claus Skødt Hembo, men han har ikke ønsket at udtale sig om det nu opsagte samarbejde med Endless Jewelry.