Kasi-Jesper: Pandora slagter tysk livsværk

Den karismatiske rigmand Jesper "Kasi" Nielsen giver Pandora-ledelsen skylden for den katastrofale udvikling på det tyske marked.

Jesper "Kasi" Nielsen retter nu er skarp kritik af Pandoras ledelse, som, han mener, ødelægger hans livsværk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandora giver stadig overskud. Men der er lang vej til de svulmende bundlinjer, som smykkeproducenten kunne præsentere i de første kvartaler efter selskabets børsnotering.

At det kniber med indtjeningen i det ellers lønsomme firma blev endnu engang slået fast i tirsdagens kvartalsregnskab, hvor specielt det tyske marked underpræsterede. Det får nu den tidligere direktør for Pandoras salgsselskab i Tyskland, Jesper "Kasi" Nielsen, op af stolen med sønderlemmende kritik af den nuværende ledelse.Det skriver Børsen.

"Det er skuffende at se det mismanagement, som ledelsen i Pandora CWE gennemfører i mit tyske marked. Potentialet dernede er enormt, som jeg har bevist fra 2005 til 2010. Desværre ligger grunden for tilbagegangen udelukkende hos ledelsen," skriver Jesper "Kasi" Nielsen i en mail til Børsen.

Systematisk nedbrydning

Jesper Nielsen havde rettighederne til at distribuere Pandoras smykker i Tyskland gennem det selvstændige Pandora CWE. Da hovedselskabet i oktober 2010 gik på børsen, blev Jesper Nielsen købt ud af foretagendet, og han har siden januar 2011 kunnet se det tyske marked falde med 38,3 pct.

"Det er det, der gør mest ondt at se ens livsværk systematisk blive brudt ned uden at kunne gøre noget ved det," forklarer Jesper Nielsen.Den oprørte eks-direktør har dog stadig lidt at gøre med Pandora. I forbindelse med sine exit fra firmaet indgik han en såkaldt earn-out-aftale, så de penge, Jesper Nielsen kan tage med sig fra Pandroa, er betinget af indtjeningen på det tyske marked.

Aftalen var i 2010 vurderet til 518 mio. kroner, men er nu bare 51 mio. kroner værd.