Europæere flygter fra Pandora

Salget af Pandora-smykker falder markant i Europa.

Det går stærkt nedad bakke for Pandora i Europa. Det viser selskabets kvartalsrapport, som netop er kommet på gaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går stærkt ned ad bakke for Pandora i Europa. Det viser selskabets kvartalsrapport, som netop er kommet på gaden. 

"Omsætningsudviklingen var i særdeleshed negativ i Australien, Tyskland og Storbritannien samt hos eksterne distributører i Grækenland, Spanien, Portugal og Irland," skriver Pandora i en selskabsmeddelelse.  

Omsætningen i Europa styrtdykkede i lokal valuta med 35,9 procent til 474 mio. kroner i første kvartal i 2012. Samme periode sidste år lå omsætningen på 743 mio. kroner.

Der er atter penge i smykkerKun en lille del af tilbagegangen i Europa kan forklares med en særlig bytteordning, hvor Pandora tager gamle usælgelige smykker retur for nye smykker. Pandora har blot modtaget retursmykker for 77 mio. kroner, og det forklarer således langt fra den store tilbagegang i Europa.  

Også Australien er hårdt ramt på salget, som dykker med fra 174 mio. kroner til 124 mio. kroner. Kun fem mio. kroner forklares med ombyttede smykker.

Samlet set skuffer Pandoras omsætning i forhold til analytikernes forventninger. Mens analytikerne forventede en samlet omsætning på 1459 mio. kroner landede den reelt på 1424 mio. kroner.

Læs alt om Pandora på vores nye emneside. Her finder du en samlet oversigt over alle artikler, videoer, billeder og analyser krydret med informationer fra Wikipedia, Youtube, Twitter, Facebook, LinkedIn og meget mere.