Kasi-land slagter Pandora

Tyskerne gider ikke Pandoras smykker længere og skærer over en tredjedel af salget i Jesper "Kasi" Nielsens tidligere kongedømme.

Kasi-Jesper havde rettighederne til at sælge Pandora i Tyskland, der nu har vendt smykkeproducenten ryggen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overordnet set var Pandoras regnskab en mild positiv overraskelse. Resultatet efter skat såvel som indtjeningen lå en smule højere, end det var forventet.

Omvendt var forventningerne heller ikke særligt høje i forhold til de fabelagtige regnskabstal, som Pandora kunne levere tilbage i 2011, da koncernen kunne gå på vandet. Set i forhold til første kvartal sidste år faldt resultatet med 34,4 pct., men helt galt står det dog til i Europa og i særdeleshed i Tyskland, hvor Jesper "Kasi" Nielsen tidligere havde rettighederne til at sælge Pandoras smykker.

Pandora havde en salgstilbagegang på 36,2 pct. i Europa, og her er tilbagegangen nogenlunde ligeligt fordelt på de tre markeder England, Tyskland og resten af Europa. Men der er alligevel en forskel. Der er atter penge i smykker
Ledelsen i Pandora iværksatte i forbindelse med årsregnskabet for 2011 et ombytningsprogram, der skal hive de upopulære og dyre guldsmykker ud af Pandoras butikker og erstatte dem med de langt mere populære sølvsmykker.

Omsætningstilbagegangen i England kan til dels forklares af englændernes vilje til at ombytte smykkerne, men i Tyskland og resten af Europa er historien en anden. Her har butikkerne fuldstændigt vendt ryggen til Pandoras ombytning og kun sendt smykker for tre mio. kroner retur.

Den ellers stærke, tyske økonomi har kun ombyttet smykker for én mio. kroner, eller hvad der svarer til 0,6 pct. af Pandoras samlede ombytning i et marked, der står for syv pct. af Pandoras samlede omsætning.

Berlingske Business har forsøgt at træffe Jesper "Kasi" Nielsen, men uden held.