Kapitalfond lader dansk hjemmeplejefirma gå konkurs

400 ansatte bliver ramt, at efter Danmark største private hjemmepleje er gået konkurs. Ejeren Maj Invest Equity kan ikke se en fremtid for selskabet.

Foto: Asger Ladefoged

Kapitalfonden Maj Invest Equity lader Kærkommen - Danmarks største private hjemmeplejeselskab - gå konkurs. Selskabet gik i sidste uge i betalingsstandsning og nu er det slut.

»Jeg kan bekræfte, at Kærkommen er gået konkurs. Efterspørgslen efter privat hjemmepleje er generelt faldet, og de priser vi har vundet udbud til har været relativ hårdt presset,« siger Jan Hove Sørensen, partner i Maj Invest Equity, der i 2010 overtog selskabet.

Tidligere tirsdag blev der afsagt konkursdekret ved skifteretten i Hjørring. Og det er sjældent, at kapitalfonde i Danmark lader deres selskaber gå konkurs. Men ifølge Jan Hove Sørensen var der ingen anden mulighed med Kærkommen.

»Selskabet indtjening har over længere tid været særdeles hårdt presset. Vi har flere gange skudt penge ind, men vi er nået til et punkt, hvor der skal være lys for enden af tunnelen og i det markedsmiljø, der er nu er det svært at se,« siger Jan Hove Sørensen.

Kærkommen har leveret pleje, omsorg og praktisk hjælp til flere end 4.000 borgere i flere kommuner. Forretningen har primært været i hovedstadsområdet, men også i Nordjylland, hvor firmaet betjener omkring 1.500 kunder.

I sidste uge oplyste Maj Invest Equity, at selskabet var gået i betalingsstandning. I den forbindelse var det fremme, at den kommunale hjemmepleje vil overtage de borgere, der hidtil har fået hjemmehjælp fra Kærkommen.

Kærkommen har rødder tilbage til 1992 og har hovedkontor i Hjørring. Selskabet har knap 400 ansatte, der vil blive berørt af konkursen.