Kapitalfond køber jysk parabol-firma

Kapitalfonden Polaris køber den jyske teknologivirksomhed Triax, der blandt andet lever at sælge antenner og paraboler. Triax har netop aflagt årsregnskab, der viser et overskud på 52 millioner kr.

Foto: Claus Fisker. Triax-parabol i Gjelleupparken i Aarhus.
Læs mere
Fold sammen

Efter 28 års ejerskab sender fynske Nielsen & Nielsen parabol-firmaet Triax videre til kapitalfonden Polaris. Fonden bruger dermed en del af pengene fra sin nyligt etablerede fond, Polaris IV, til at overtage samtlige aktier i Triax. Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor købsprisen dog ikke fremgår.

»Set i lyset af Triax’ solide position på markedet, den stærke ledelse og de engagerede medarbejdere er vi meget glade for overtagelsen af Triax. Vi planlægger at fortsætte udviklingen af virksomheden og derigennem sikre markant vækst i både omsætning og indtjening i løbet af de kommende år. Når lejligheden byder sig og konstellationen er rigtig, håber Polaris på at kunne styrke Triax yderligere med yderligere opkøb af virksomheder,« siger Niels Worning, partner i Polaris Private Equity.

Triax har fået et solidt fodfæste på det europæiske marked som leverandør af hightech-løsninger til modtagelse og distribution af video og datasignaler. Selskabet har hovedsæde i Danmark og har derudover otte europæiske datterselskaber i sin portefølje. Triax har de senere år især haft succes med at levere produkter, som letter vejen fra analog til digital tv-modtagelse.

Samtidig med offentliggørelsen af salget fremlagde Triax sit årsregnskab, der med en bundlinje på 26 mio. kr. var præcis dobbelt så godt som året forinden. Også omsætningen er vokset i den jyske virksomhed.

»Vi glæder os over, at vi ser en positiv fremgang i såvel omsætning som resultat. Vores strategi med komplette løsninger er blevet rigtig godt modtaget af vores kunder, og samtidig har vi fået en god effekt af vores effektiviseringer både organisatorisk og i vores produktion. Samlet set lover det godt for fremtiden,« siger Claus Omann, der er administrerende direktør i Triax.