Jyske Bank ændrer renteforskelle

Et ”rutinemæssigt tjek” har ændret de markante renteforskelle hos Jyske Bank. I dag er spændet på rentesatserne for gode og dårlige kunder blevet mindre.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Bank har været kendt for at være banken med de højeste marginalrentesatser. En position, der hidtil har udløst kritik i dagspressen. Men nu har banken ændret sine rentesatser, så spændet mellem de gode og dårlige kunder er blevet mindre, skriver Jyllands-Posten.

Bankens egen forklaring er, at den i adskillige måneder har krævet alt for høje renter, som stort set ingen kunder i virkeligheden har måttet betale. Før i tiden skulle gode kunder eksempelvis betale 7,5 procent p.a. for et billån, mens dårlige kunder ifølge skiltene kunne blive afkrævet 15 procent p.a.

Nu lyder rentespændet for et billån på 6,5-9,5 procent. Samme ændring er sket på forbrugslån og stiftelsesprovisionen.

Forventede ændringer
På trods af kritikken er det ikke den, der har fået Jyske Bank til at tilpasse sig virkeligheden. Efter halvandet år har banken foretaget et rutinemæssigt tjek af sine satser. Derfor koster ændringerne stort set ingen penge.

”Vores rentesatser til kunderne fastsættes ud fra rådgivernes vurdering af de enkelte kunders soliditet, deres øvrige forretninger med banken, sikkerhed for lånet og lånets formål. Med spredning af rentesatserne bestemmes i høj grad ud fra konkurrencesituationen på markedet, og dem var tiden nu inde til at ændre på,” siger bankdirektør Jørgen Lund Pedersen til Jyllands-Posten.

Andre skal med
Ifølge adm. direktør for netportalen Mybanker John Norden må et pengeinstitut ifølge Skiltningsbekendtgørelsen ikke skilte med rentesatser, som ingen kunder betaler. Han er spændt på om de andre pengeinstitutter vil følge Jyske Banks eksempel.

”Der er jo ingen ide i at skilte med priser, som ingen tilsyndeladende skal betale,” siger han til avisen.