IT-kæmpe skal af med endnu 2.200

Tyske SAP nedlægger tusinder af stillinger, presset af overgangen til at bruge software på nettet.

SAPs enetopchef, Bill McDermott, må for anden gang på et år skære flere tusinder stillinger bort i Europas største softwareselskab. Arkivfoto: Albert Gea, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERT GEA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2.200 stillinger skal nedlægges i den anden sparerunde på kort tid i Europas største softwareselskab, tyske SAP.

Et tilsvarende antal jobs forsvandt sidste år ved den nye enetopchef Bill McDermotts første sparerunde og er et udtryk for, at SAP går fra at levere databaser og analyseprogrammer direkte til virksomhederne og i stedet begynder at sælge sine produkter som internetløsninger, som det er sværere at tjene penge på, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

De 2.200 stillinger, som forsvinder, udgør omkring tre procent af SAPs samlede medarbejderskare på 74.000 på verdensplan, oplyser SAPs personaledirektør, Stefan Ries, til bureauet.

IT-branchen hårdt ramt af nedskæringer

SAP er verdens største leverandør af erhvervssoftware og havde indtil juli 2013 både amerikanske Bill McDermott og danske Jim Hagemann Snabe som topchefer i en helt usædvanlig duo, som overtog styringen af SAP i 2010 og fik bragt giganten på fode igen.

SAP vil tilbyde frivillige fratrædelser og mulighed for at gå tidligere fra på pension men kan endnu ikke sige, hvor besparelserne rammer geografisk.

SAP, som har hovedsæde i Walldorf i Sydtyskland, er stiftet i 1972 og er ikke ene om massefyringer af personale som følge af ændrede tider. Også IBM, Cisco, Hewlett-Packard (HP) og Microsoft har nedlagt titusinder af stillinger i de senere år. Tyske Siemens meddelte i februar, at to procent af medarbejderskaren skal skæres væk.