Internetpioneren Yahoo får nyt navn efter milliardhandel

Salget af søgeportalen Yahoo skrider frem, men dele af firmaet bliver i stedet samlet i et investeringsselskab og skifter navn.

FILE PHOTO - Yahoo CEO Marissa Mayer delivers her keynote address at the annual Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada in this January 7, 2014, file photo. REUTERS/Robert Galbraith/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: © Robert Galbraith / Reuters

Salget af den amerikanske søgeportal Yahoo ser ud til at fortsætte, selvom der har været betydelige bump på vejen.

Det er den amerikanske internetgigant Verizon, der bl.a. ejer AOL, som køber Yahoo.

Men det er ikke hele Yahoo Inc, som Verizon får med i lommen, når parterne går fra forhandlingsbordet. Dele af Yahoo vil derimod blive samlet i et investeringsselskab og skifte navn til Altaba, hvor flere af de nuværende bestyrelsesmedlemmer i Yahoo vil fortsætte.

Ifølge flere amerikanske medier gælder det 15 procent af kinesiske Alibaba, der leverer digitale betalingsløsninger, og 35.5 procent af aktierne i Yahoo Japan, som Yahoo ejer.

Det skriver flere amerikanske medier.

CEO fortsætter ikke i ny Yahoo

I forbindelse med opkøbet er det blevet klart, at kun fem bestyrelsesmedlemmer i søgeportalen vil fortsætte i Altaba. Resten af bestyrelsen og CEO Marissa Mayer vil ikke være en del af det nye investeringsselskab.

Marissa Mayer vil derimod få en rolle i integrationen af Yahoo i Verizon, men det er endnu ikke offentliggjort, hvad hendes nye job konkret vil indebære.

Salget af Yahoo har været i fare for at bryde sammen, da internetportalen sidste år viste sig at have adskillige sikkerhedsbrister, der påvirkede mere end 1 milliard Yahoo-brugere.

Det fik ifølge New York Times Verizon til at overveje et nedslag i prisen på 4.8 milliarder, og det krav kan stadig blive aktuelt før salget er gennemført, hvis ikke opkøbet fuldstændigt bryder sammen som konsekvens. Det skriver også Yahoo selv i deres notat til den amerikanske Securities and Exhange Comission, der bl.a. har ansvaret for at beskytte investorer.