IC Group har fundet ny topchef - nedjusterer forventninger

Modekoncernen bag mærkerne Tiger of Sweden, Peak Performance og By Malene Birger har fået ny topchef fra egne rækker efter fyringen af Mads Ryder. Samtidig nedjusterer koncernen forventningerne til hele det skæve regnskabsår.

Foto: Emil Hougaard

Danmarks næststørste modekoncern IC Group, som står bag modemærkerne Tiger of Sweden, Peak Performance og By Malene Birger, har fået ny topchef. Det bliver selskabets tidligere finansdirektør, Alexander Martensen-Larsen, der fra 1. juni overtager roret for IC Group.

IC Groups bestyrelse med Henrik Heideby som formand meddelte for få måneder siden, at Mads Ryder var fyret som topchef for modekoncernen. Bestyrelsen ønskede en helt ny ledelsesstruktur og har altså nu sat Alexander Martensen-Larsen øverst.

Som en del af den nye ledelsesstruktur vil de tre brands Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger hver have en administrerende direktør med »ansvaret for resultatdannelse og udvikling i egen forretningsenhed«.

Alexander Martensen-Larsen vil have ansvaret for at »sikre maksimal værdiskabelse for koncernen som helhed«. Alle vil ifølge en meddelele fra koncernen referere til bestyrelsen.

»I praksis indebærer den nye ledelsesstruktur, at bestyrelsen rykker tættere på de enkelte Premium brands, hvilket sker med henblik på at sikre optimal eksekvering af strategien,« skriver selskabet i meddelelsen.

IC Group er kommet igennem de første ni måneder af den skæve regnskabsperiode 2016/17 med en omsætningsvækst for hele koncernen på 4,6 procent, primært drevet frem af Peak Performance. Hele koncernen solgte tøj for 2,3 milliarder kroner i de ni måneder, mens omsætningen i samme periode året før hed 2,2 milliarder kroner.

Trods fremgang på omsætningen blev resultat af primær drift 228 millioner kroner mod 269 millioner kroner samme periode året før.

Ser man alene på tredje kvartal går både By Malene Birger og Tiger of Sweden tilbage på omsætningen, mens Peak Performance går frem med 13,3 procent.

På baggrund af det manglende salg nedjusterer IC Group forventningerne til hele det skæve regnskabsår, og forventer for regnskabsåret 2016/17 at realisere en omsætning med en vækst på 3-4 procent målt i lokal valuta mod de tidligere forventninger på 5-6 procent.

Bestyrelsesmedlem Peter Thorsen har været ansat som midlertidig direktør, da Mads Ryder blev fyret i februar. Han ryger nu tilbage i bestyrelsen, hvor det forventes, at han overtager formandskabet efter Henrik Heideby ved næste generalforsamling.

IC Group har gået grueligt meget igennem de seneste år. Mads Ryder kom til koncernen i 2013 med den opgave at skære forretningen helt ind til kernen. Dengang hed virksomheden IC Companys, men de blev ændret i forbindelse med oprydningen, hvor 11 brands blev til tre nøglebrands. Mærkerne, der er solgt fra er InWear, Soaked in Luxury, Jackpot, Cottonfield, Matinique og Part Two.

Trods til salg-skiltet på Saint Tropez og Designers Remix hænger IC Group stadig på de to mærker, som med den yngre målgruppe og billigere tøjlinjer passer dårligt ind i den øvrige portefølje.