Hvidvasksagen: Amerikansk advokatfirma undersøger Danske Bank

Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank. Arkivfoto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Det amerikanske advokatfirma Bronstein, Gewirtz & Grossman har startet en undersøgelse af, hvorvidt Danske Bank har brudt den amerikanske lovgivning i forbindelse med hvidvaskssagen i bankens estiske filial.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske advokatfirma.

Undersøgelsen skal kortlægge, om Danske Bank og ansatte i banken har brudt reglerne for værdipapirhandel i USA.

Det amerikanske firma starter en undersøgelse, da Danske Bank også er noteret i USA, og det er på baggrund af Danske Banks amerikanske aktionærer, at advokatfirmaet har startet undersøgelsen.

I forbindelse med regnskabet onsdag meddelte Danske Bank, at den agter at sende penge fra hvidvaskningssagen tilbage til "samfundsgavnlige formål", og efterfølgende faldt aktien både i Danmark og USA.

Advokatfirmaet ser på muligheden for et søgsmål af banken, sådan at investorerne, der har tabt penge, kan få en erstatning for tabet.

Foruden at banken meddelte, at den agter at sende penge retur, nedjusterede Danske Bank sine 2018-forventninger til den lave ende af den tidligere prognose om et overskud på 18 til 20 mia. kr., og regnskabet blev generelt set kaldt skuffende af en række aktieanalytikere.

Danske Bank-aktien bakkede 9,1 pct. på børsen i København onsdag og 9,4 pct. i USA, og banken tabte 16 mia. kr. i markedsværdi.

/ritzau/FINANS