Danske Bank tabte 16 milliarder i værdi efter »elendigt« regnskab

De investorer, der onsdag holdt fast i Danske Bank-aktien, kunne se værdien af en enkelt aktie falde 9,1 pct. til 177,30 kr.

Onsdag var en skidt dag for Danske Banks topchef Thomas Borgen og aktionærerne Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Tirsdag lukkede aktien ellers i 195,10 kr., men et skuffende regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort, inden børsen åbnede, blev straffet af investorerne, der holdt brandudsalg og dermed fjernede 16 mia. af den danske storbanks børsværdi.

I alt er aktien siden årsskiftet faldet 26,6 pct. i værdi. Ifølge Sydbanks direktør for aktier, Ole Kjær Jensen, skyldes det både den verserende hvidvasksag, generelle fald i banksektoren, mens det skuffende regnskab "er en tredje dårlig nyhed for aktien", forklarer han til Bloomberg News.

Af alle selskaber, der er børsnoteret i København, faldt Danske Bank næstmest i pct. onsdag. Kun Brd. Klee, der sælger komponenter og halvfabrikata til danske industrivirksomheder, klarede sig dårligere med et fald på 13,1 pct.

Ifølge analytikerne hos Jyske Bank var Danske Banks regnskab ganske enkelt "elendigt", lød det i en analyse.

NEDJUSTEREDE FORVENTNINGER

Danske Bank nedjusterede sine 2018-forventninger til den lave ende af den tidligere prognose om 18 til 20 mia. kr. i overskud, og det er endda før de op til 1,5 mia. kr., banken vil give væk som bod for sine unoder i Estland.

Banken tjente færre penge end ventet i andet kvartal af 2018, hvor de traditionelle indtægtsposter skuffede - især indtjeningen på handel.

Kvartalet bød på et overskud efter skat på 4231 mio. kr. - til sammenligning havde analytikerne ventet et overskud på 4718 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates, mens samme kvartal i 2017 gav en indtjening på 4790 mio. kr. efter skat.

Bankens samlede indtægter faldt til 10,88 mia. kr. fra 11,74 mia. kr. i andet kvartal af 2017. Det var samtidig dårligere end de 11,66 mia. kr., som analytikerne havde estimeret.