Hver femte dansker overvejer bankskifte

Hver femte dansker er træt af sin bank, viser ny stor bankanalyse. Hos Danske Bank alene overvejer næsten hver tredje kunde at skifte pengeinstitut.

Arbejdernes Landsbank er, ifølge den store bankanalyse, en af de mest populære banker blandt egne kunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne søger i højere grad end tidligere væk fra deres pengeinstitut. En ny stor bankanalyse viser, at 21 procent af landets bankkunder overvejer at skifte bank. Det svarer til hver femte dansker, skriver Børsen.

De 21 procent er 62 procent flere end for bare to år siden, viser Bankanalysen 2012, der bliver offentliggjort i dag. Analysen er lavet af Analyse Danmark, der, med mere end 5.000 kundeinterviews, er en af de mest omfattende bankanalyser.

Danske Bank er som storbank en af de mest upopulære blandt egne kunder, hvor 28 procent går med tanker om at skifte pengeinstitut. I den anden ende ligger Arbejdernes Landsbank, der ifølge analysen er en af de mest populære. De peger på, at de stigende priser er med til at skabe utilfredshed blandt kunderne.

”Vi har været igennem en krise, og nu kommer der så fra nogle steder en stramning på vilkår og priser. Det er med til at forstærke den bølge,” siger Gert R. Jonassen, adm. direktør i Arbejdernes Landsbank til Børsen og fortsætter:

”Der er mange kunder, der også bliver presset på deres egen pengepung. De kigger på, hvor de kan købe dagligvarer billigst, men også hvor de kan få deres lån billigst,” siger Gert R. Jonassen.

Hos Jyske Bank, tror indlandsdirektøren Jørgen Lund Pedersen også, at krisetiderne med bankkrak, fusioner og stigende renter har påvirket kunderne i høj grad.

”Det kan være en kombination af mange ting. Vi har været igennem en krise, hvor man muligvis gerne ville have set nogle andre løsninger, ligesom folk kan have haft en dårlig oplevelse,” siger Jørgen Lund Pedersen til Børsen og udtrykker utilfredshed over, at hele 17 procent af Jyske Banks kunder også overvejer bankskifte.

Bankkunderne lægger, ifølge analysen, nu endnu mere vægt på udlånsrenter og gebyr, når der tales om bankskifte. I 2011 var der 19 procent, der pegede på udlånsrente som årsag til at skifte pengeinstitut, mens det for analysen 2012 ligger på 30 procent.

Den store utilfredshed blandt bankkunderne gør, at bankerne ikke kun er presset på bundlinjen, men på kundefronten også, hvor der kan opstå konkurrence blandt de forskellige pengeinstitutter.

”De danske pengeinstitutter har tidligere haft den fordel, at det var sjældent, at man overhovedet overvejede at skifte bank. Sådan er det ikke mere. Og det påvirker selvfølgelig konkurrencen bankerne imellem,” siger bankekspert Nicholas Rohde fra Niro Invest til Børsen.