Hovedrig firmastifter må til lommerne på ny

Selvom Jacob Wolff-Petersen har solgt størstedelen af ejerskabet af SteelSeries, bløder hans bankbog stadig for og med firmaet.

Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bornholmeren Jacob Wolff-Petersen blev ikke bare en holden mand, da den amerikanske kapitalfond Catterton Partners i 2013 købte 70 procent af firmaet SteelSeries. Han blev decideret rig. Salget stod i 300 millioner kroner, og samtidig trådte danskeren ud af den daglige ledelse. Men derfor har han bestemt ikke sluppet tøjlerne, skriver Børsen.

Af selskabets regnskab fremgår det, at SteelSeries, der laver computerudstyr til gamere, sidste år fik tilført 254,7 millioner kroner fra ejerne for at sikre fremtidig vækst. Hvor meget Jacob Wolff-Petersen har bidraget med, ønsker han ikke at oplyse, men fortæller til Børsen, at han har leveret sin andel af beløbet. Med en ejerandel på 30 procent, vil det betyde, at Jacob Wolff-Petersen har skudt knap 76,5 millioner kroner ind i SteelSeries, hvis man tager den udmelding bogstaveligt.

Behovet for millioner er opstået, fordi SteelSeries i 2013, 2014 og 2015 havde røde tal på bundlinjen. I alt har SteelSeries haft underskud for 115 millioner kroner siden Catterton Partners overtog størstedelen af ejerskabet, men det skyldes en aggressiv vækststrategi, fortæller Jacob Wolff-Petersen.

»Til forskel fra hvad jeg gjorde, investerer selskabet nu foran kurven og forventer så over en årrække at få et afkast på de investeringer,« siger Jacob Wolff-Petersen om SteelSeries, der trods de negative tal faktisk har oplevet en stor fremgang på omsætningen. I 2013 omsatte SteelSeries således for 437,8 millioner kroner, mens det i 2014 var 519 millioner og seneste i 2015 711,6 millioner kroner. Det er en fremgang på mere end 60 procent.

Med til historiem om SteelSeries fremgang hører dog, at de også inden den amerikanske kapitalfond kom ind over formåede at vækste. Fra 2011 til 2012 steg omsætningen i firmaet, der blev skabt i 2001, med 51 procent, og allerede inden finanskrisen blev det danske high-end computerudstyrsfirma udråbt til en vækstraket. Siden har SteelSeries dog skiftet både administrerende direktør, økonomi- og driftsdirektør.