Hellemann: Er på vej til job i topledelse

Det er hverken samarbejdsvanskeligheder eller uenigheder, der ligger til grund for David Hellemanns pludselige afsked med Nordea. Han har fået et jobtilbud om at blive en del af topledelsen et andet sted, fortæller han.

Nordeas direktør for privatkunder i Danmark, David Hellemann, har opsagt sin stilling. Opsigelsen skyldes muligheden for et nyt spændende job, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Den 45-årige David Hellemann stopper pludseligt i Nordea Danmark efter kun to år i koncernen. Her har han været chef for retail i Danmark, hvilket vil sige alle privatkunder i Nordea Danmark.

David Hellemann blev betragtet som kronprinsen i den danske del af den svenske storbank, men nu er den tidligere departementschef i Finansministeriet imidlertid på vej til et nyt job, hvor han indgår i topledelsen. Det siger han til Berlingske Business.

»Jeg har valgt at sige op i Nordea. Jeg har været glad for at være der, men har nogle nye muligheder for at blive en del af topledelsen et andet sted. Det får jeg afklaret i løbet af de næste ugers tid,« siger David Hellemann.

Ligger der nogen uenigheder eller samarbejdsvanskeligheder bag dit stop i Nordea?

»Nej, det gør der ikke. Jeg har været der lidt for kort tid, kan man sige, men jeg har været glad for den tid, jeg har været i Nordea,« siger David Hellemann.

David Hellemann afløste i sin tid Anders Jensen på posten som chef for privatkunder i Nordea Danmark. Anders Jensen forlod jobbet til fordel for et nyt job i Nykredit.

Dengang lød det fra flere kilder, at den Stockholm-baseret topledelse i Nordea pressede hårdere på for effektiviseringer - med alt hvad dertil hører - end Anders Jensen syntes om at gennemføre i den danske del af forretningen.

Dette pres fra Stockholm har dog ikke haft nogen betydning for David Hellemanns beslutning, siger han. Således har han haft et godt forhold til både danske Mads G. Jakobsen, der er landechef for Danmark og er ham, der hentede David Hellemann til banken, samt svenske Lennart Jacobsen, der er chef for hele retail-forretningen i Nordea.

»Jeg har haft et upåklageligt samarbejde med både Lennart og Mads,« siger David Hellemann.