Nordea: Slår konkurrenterne i Nets-notering

Storbanken Nordea skal stå i spidsen for børsnoteringen af betalingsformidleren Nets. Derved slår Nordea atter engang sine danske konkurrenter i kampen om børsnoteringerne, der er en eftertragtet guldgrube blandt bankerne.

Storbanken Nordea skal stå i spidsen for børsnoteringen af betalingsformidleren Nets. Derved slår Nordea atter engang sine danske konkurrenter i kampen om børsnoteringerne, der er en eftertragtet guldgrube blandt bankerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det skriver Børsen.

Bag lukkede døre forbereder topfolkene i Nets, der blandt andet står bag dankortet og betalingsservice, i øjeblikket en kommende børsnotering, og ifølge Børsens oplysninger er processen nu kommet et skridt videre. Således har Nets hyret Nordea, Deutsche Bank og Morgan Stanley til at stå i spidsen for noteringen, der ventes på den anden side af sommeren.

Det er langt fra første gang, at Nordea tryner rivalerne omkring de indbringende børsnoteringer. Banken har de seneste år haft hovedroller i børsnoteringerne af Matas, ISS, OW Bunker, Scandinavian Tobacco Group og senest Dong Energy, der ventes på banen om få uger.

Konkurrenter som Danske Bank har altså måtte vende sig til at spille andenviolin, og det har stort set kun været ved børsnoteringen af NNIT, at banken er blevet betroet det prestigefyldte og velbetalte hverv.

Oplysningerne, som Børsen er kommet i besiddelse af, bliver hverken be- eller afkræftet af Nets, ligesom hverken Nordea eller Danske Bank ønsker at kommentere.