Gorrissen-formand taler for første gang ud om møgsager

Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel har været gennem en hård tid i pressen, hvor blandt andre landets erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), er kommet med kritiske røster. Nu taler formand Peter Appel ud om den svære periode til branchemediet Advokatwatch.

Bestyrelsesformand Peter Appel, Gorissen Federspiel, foran byggeriet af deres nye domicil Axel Towers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

For første gang udtaler Peter Appel, formand hos det store advokathus Gorrissen Federspiel, sig om den voldsomme kritik, der har ramt advokatkontoret, senest i forbindelse med sagen mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank.

Til branchemediet Advokatwatch siger han, at den negative omtale i medierne ikke ligefrem pynter på Gorrissens navn.

»Det er skadeligt for vores image. Det er noget, vi uendeligt gerne ville være foruden. Vi er altid utroligt kede af sager med negativ medieomtale,« siger Peter Appel og understreger, at han i øvrigt ikke mener, der er noget at komme efter.

Kritikken er senest blevet rejst i kølvandet på Gorrissen Federspiels tabte sag mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank, som advokatfirmaet fører for Finansiel Stabilitet. Samtlige sagsøgte i sagen blev frifundet i Østre Landsret med den begrundelse, at advokaterne fra Gorrissen Federspiel ikke havde opgjort størrelsen på de tab, som ledelse og revision skulle dømmes til at erstatte.

Berlingske har tidligere beskrevet hvordan erhvervsminister Brian Mikkelsen siden fremlagde sin kritik af forløbet i et samråd i Folketingets erhvervsudvalg, hvor han gjorde klart, at det kan få økonomiske konsekvenser for Gorrissen Federspiel, hvis det viser sig, at ”Finansiel Stabilitets advokater ikke har udført deres arbejde ordentligt.”

Netop kritikken af advokatfirmaet og dets advokater for blandt andet ikke at have styr på basal erstatningsret og for at arbejde uprofessionelt gør ondt.

»Vi bruger rigtig mange kræfter på at fortælle vores medarbejdere, at de aldrig må gå på kompromis med kvaliteten. Al rådgivning skal naturligvis være og er 100 procent korrekt,« siger Peter Appel.

Han siger, at størrelsen på Gorrissen Federspiel betyder, at det kan være svært at undgå negative sager.

»Vi er så store, at det ikke kan undgås, at der en gang imellem kommer sager med negativ medieomtale,« siger Peter Appel.

Sagen om Roskilde Bank kommer, efter at erhvervsmediet Finans.dk i august kunne berette om ballade i OW Bunkers konkursbo, hvor skifteretten har hyret Kammeradvokatens Boris Frederiksen til at undersøge, om der kan rejses en erstatningssag mod Gorrissen Federspiel. Også i denne sag afviser formanden, at der er noget at komme efter.