Google vil købe telegiganters mobilbetaling

Internetgiganten forhandler om opkøb for at stække Apples nye mobilbetaling, Apple Pay.

Googles egen mobilbetalingsløsning, Google Wallet (billedet), er aldrig blevet en succes. Derfor vil internetgiganten nu købe de store teleselskabers mobilbetaling, Softcard. Arkivfoto: Shannon Stapleton, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google forhandler med tre af USAs største teleselskaber om at overtage mobilbetalingstjenesten Softcard og dermed sætte et frontalangreb ind mod ærkerivalen Apples forsøg på at sætte sig på mobilbetaling.

Softcard ejes af telegiganterne AT&T, Verizon og T-Mobile men har netop været gennem en fyringsrunde, hvor de ansatte fik at vide, at virksomheden er sat til salg, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Bud på mindst 320 millioner kroner

Google skal ifølge avisens kilder have budt mindst 50 millioner dollars eller omkring 320 millioner kroner for selskabet, som også netbetalingstjenesten Paypal har meldt sin interesse i. Paypal ejes af internetauktionshuset eBay.

Ingen af de involverede selskaber ønsker at udtale sig til Wall Street Journal.

Apple lancerede i november sin mobilbetalingstjeneste Apple Pay via sit nyeste iOS-styresystem til iPhone-telefoner og iPad-tavle-PCer og er i færd med at indgå aftaler med større kæder inden for alle brancher samt bankerne. Google har sin egen netbetalingstjeneste, Google Wallet, som imidlertid lever et meget stille liv, men internetgiganten har intet ønske om bare at afgive det vigtige marked for mobilbetaling til rivalen.

Danske teleselskaber har også solgt ud

Google Wallet var pioner på mobilbetalingsområdet, men det er aldrig lykkedes Google at få betalingsaftaler i stand med de store teleselskaber, som i kraft af salget af mobiltelefoner sidder på denne vigtige del af hele fødekæden. Teleselskaberne skabte derfor Softcard som modtræk til Google Wallet.

Paypal er også sat til salg, men fordi Softcard allerede har foden indenfor i televerdenen, er selskabet et mere attraktivt opkøb for Google, som dermed vil få et dybt kendskab til folks indkøbsmønstre og kan målrette annoncer bedre. Annoncer er fortsat Googles væsentligste forretningsområde, og jo mere viden man har om brugerne, jo mere præcist kan man vise netop de annoncer, som folk forventes at ville reagere på og dermed købe mere.

Også i Danmark har teleselskaberne opgivet deres egen mobilbetalingsløsning. I november købte bankernes mobilbetaling Swipp, som har Nordens største bank Nordea med i ejerkredsen, teleselskabernes Paii, der aldrig rigtigt lettede fra flyvepladsen, selv om de fire store teleselskaber i Danmark - TDC, Telenor, Telia og »3« - i fællesskab stod bag.

LÆS MERE