Google ramt af ny konkurrencesag: Google Play-konkurrent klager til EU

Google spænder ben for andre app-markedspladser end Google Play, mener portugisisk konkurrent, som nu har klaget til EU.

Foto: BORIS ROESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Juristerne hos Google har fået endnu en sag, de skal forholde sig til. Et portugisisk firma, som driver en Android-markedsplads, har nu sendt en formel klage til EU’s konkurrencemyndigheder over Google, som ifølge den portugisiske konkurrent gør livet svært for alle andre markedspladser end Googles egen. Det skriver Wall Street Journal.

Google har med Android fået over 80 procent af verdens smartphone-marked, og med den position følger særlige krav om ikke at udnytte den høje markedsandel til at promovere egne produkter på andre områder. Og det mener portugisiske Aptoide altså, at Google gør. Ifølge firmaet er det gennem årene blevet gjort sværere og sværere at få lov at installere applikationer fra andre kilder end Google Play.

I et forsøg med en fokusgruppe, der blev bedt om at installere Aptoides app-store på en Android-telefon med Android 4.0, var det således kun en ud af fem, som gennemførte opgaven, mens det var fire ud af fem, der kunne gør det på en gammel Android 2.1-telefon. Det skriver Version2.dk

Google er tidligere blevet anklaget for at tryne konkurrenterne i Google søgemaskine, fordi Googles egne tjenester fik en bedre placering end konkurrenternes. Den sag førte til, at Google måtte ændre på præsentationen af søgeresultaterne.

Sidste år klagede en alliance af Google-konkurrenter, med Microsoft, Nokia og Oracle i spidsen, også over Googles fremfærd med Android, hvor telefonproducenterne er tvunget til at installere apps til Googles øvrige services, hvis de vil have den fulde udgave af Android. Den sag har EU-myndighederne endnu ikke formelt åbnet, men de indledende undersøgelser er på vej, lyder meldingen.