Google køber satellitfirma

Købet af Skybox for 2,75 milliarder kroner vil give Google umådelige mængder af nye data og skal bl.a. forbedre præcisionen af Googles kort.

Skybox Imaging, som har hovedkvarter i Mountain View i Californien på den amerikanske vestkyst, bliver nu en del af Google. Foto: Justin Sullivan, Getty/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google fortsætter sine opkøb af andre virksomheder og betaler nu 500 millioner dollars eller 2,75 milliarder kroner for satellitvirksomheden Skybox Imaging for at forbedre præcisionen på Googles egen korttjeneste.

Skybox kan dog også bruges i Googles planer om at levere internetforbindelse og nødhjælpsassistance under katastrofer. Google kører allerede »Project Loon«, hvor en ring af højthængende luftballoner skal sikre fjerntliggende egne i verden internetadgang, og i april købte internetgiganten Titan Aerospace, som producerer droner - kort efter at Facebook købte droneproducenten Ascenta.

Bunker af nye data

Med købet får Google adgang til enorme mængder af nye data, som kan føjes til de i forvejen svumlende mængder af personlige oplysninger, som Google i kraft af sine mange populære nettjenester i forvejen har.

Skybox har kun fem år på bagen og driver nu en enkelt satellit. Planerne er dog at have 24 i drift inden for de næste fem år, de 13 allerede ved udgangen af 2016. De skal betjene kunderne med højopløselige og detaljerede billeder fra det ydre rum og kan hver optage en terabyte data hver dag. Skybox udnytter, at priserne på at bygge og opsende satellitter er faldet betydeligt.

Der er 130 ansatte i Skybox.