Google får nej til at eje telefonnavn

Et lille firma ejer navnet Nexus, som Google bruger til sin egen mobiltelefon. Samme problem fik Apple, da en anden viste sig at eje navnet iPhone.

Den taiwanesiske mobilproducents topchef, Peter Chou, med Googles Nexus One-telefon, som HTC producerer, og som nu er kommet i vælten, fordi en anden ejer Nexus-navnet. Foto: Robert Galbraith, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-giganten Google var for sent ude. Derfor vanker der afslag på at registrere navnet på Googles første - og eneste - egne mobiltelefon, Nexus One. Der er nemlig en anden, der allerede ejer navnet.

Allerede i 2008 bad firmaet Integra Communications om at varemærkebeskytte navnet »Nexus« til brug for tale- og datatelekommunikation. Først året efter kom Google og spurgte om det samme for sin planlagte mobiltelefon, Nexus One.

Og den går ikke, siger det amerikanske patentkontor. Google kom for sent.

Tjener 60 mio. dollars årligt på navnet

Det lille Integra Telecom tjener årligt omkring 60 millioner dollars på Nexus-varemærket.

En talsmand for Google siger, at selskabet vil fortsætte kampen for Nexus One-varemærket i USA.

Nexus One-telefonen er det første hardwareprodukt, som Google selv står for. Mobiltelefonen, der kom i januar 2010 og selvsagt rummer Googles egen Android-software som styresystem, kan udelukkende købes over nettet. Selve telefonen er produceret af taiwanesiske HTC, der de senere år har fået stor succes med sine egne avancerede mobiltelefoner, som bl.a. konkurrerer med Apples iPhone.

Ups, Apple ejede ikke iPhone

Apple stod i samme situation som Google, da netop iPhone blev lanceret i 2007. Da viste det sig nemlig, at netværksgiganten Cisco ejede varemærket iPhone. Den strid blev dog løst mindeligt ved, at Apple betalte Cisco en anselig sum penge for at overtage navnet.