Sun blev truet af Apple og Microsoft

Den tidligere Sun-chef tager nu hævn fra sin blog.

Sun Microsystems' Jonathan Schwartz Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det må være dybt frustrerende at være topchef hos en stor international it-gigant. Der er så mange ting, som man har lyst til at sige, men man bliver nødt til at tie stille af hensyn til partnerne. Det gælder også for Jonathan Schwartz, den tidligere chef hos Sun Microsystems, som nu har medt sig tilbage med en blog under titlen ”What I Couldn't Say ...”

Her fortæller han alt det, som han var tvunget til at holde mund med under sin tid hos Sun. I sit seneste indlæg Good Artists Copy, Great Artists Steal fortæller han således, hvordan han blev truet af Apple-chef Steve Jobs efter introduktionen af en ny Linux-desktop kaldet Project Looking Glass. Jobs ringede til Sun-chefens kontor og truede med at sagsøge firmaet for copyright-krænkelse.

Sun endte faktisk med at droppe Project Looking Glass – men det skete ikke efter pres fra Apple, forsikrer Schwartz.

Han kan også fortælle, hvordan Bill Gates og Steve Ballmer forsøgte at true Sun til at betale licensafgifter for den gratis kontorpakke OpenOffice.

Sun svarede igen ved at demonstrere, at Microsoft selv krænker Java-patenter i sin .Net-platform – og så blev det et meget kort møde, som Schwartz udtrykker det.

Men det gik ikke altid så let. På et tidspunkt blev Sun sagsøgt af en sine egne kunder, Eastman Kodak, som havde købt et patent fra det gamle computerfirma Wang. Sagen kom for retten i Eastman Kodaks hjemby og en lokal jury afgjorde at Sun skulle betale en erstatning på mere end 100 millioner dollar.