Apple mobber Nokia

Slagsmålet mellem de to selskaber om hvem der har brudt hvilke patenter er nu kulmineret. Apple vil have forbudt USA-import af Nokia-telefoner

Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev lørdag tilføjet endnu et kapitel i den besynderlige føljeton om slagsmålet mellem amerikanske Apple og finske Nokia, der gensidigt beskylder hinanden for patentbrud og tyveri af teknologier.

Først raslede Nokia pludselig med sablen og anklagede Apple for at have krænket ti patenter, der tilhører finnerne. Det var dengang relativt uklart, præcis hvilke patenter, der var tale om - eller hvordan Apple havde krænket dem.

Men eftersom at Nokia ejer tusinder og atter tusinder af patenter på mobilteknologier, som hele verden bruger, forekom det ikke usandsynligt, at Apple skulle have kvajet sig og brugt teknologi, som finnerne har opfundet.

Nokias krav formodedes at være i milliardklassen - men Apple svarede igen med at anklage Nokia for at ovetræde 13 Apple-patenter.

Nu har Apple så bedt de amerikanske myndigheder om at blokere for al import af Nokias-telefoner til USA, viser en klage, som Apple har sendt til de amerikanske myndigheder fredag. Det er relativt usandsynligt at der faktisk kommer en reel embargo ud af det - men skulle det usandsynlige alligevel ske, kan Nokia trods alt glæde sig over, at USA er et svagt marked for den finske gigantvirksomhed.

Da ballade-sagen startede blev det i den amerikanske IT-presse udlagt som brødnid, fordi finnerne - ifølge de amerikanske medier - ikke kan hamle op med Apples iPhone. Imidlertid er sandheden, at Nokia på verdensplan står for 40 procent af det samlede mobilsalg, mens Apples iPhone knap kan anes i statistikkerne.

Inden for smartphone-segmentet har iPhonen dog bedre fat, men stadig langt fra de gigantiske tal, Nokia præsterer.