Glem 1. klasse - nu vil flyselskab opgradere dig til privatfly

Nu har et amerikansk flyselskab fundet en luksuriøs måde at opgradere kunderne på. De går fra business-class til 1. klasse til deres eget fly.

Flere kunder skal nu flyttes fra et fly som dette over i meget mindre privatfly, hvis det står til flyselskabet Delta Airlines. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmen om at flyve alene mellem skyerne i eget privatfly er nu på vej til at komme et lille skridt nærmere for en række loyale flykunder.

Det amerikanske flyselskab Delta Airlines har givet ordet mersalg en hel ny betydning for luftfart. De vil nemlig have de mest velhavende kunder fra business-class og første klasse til at flytte over i deres eget private fly. Det er et koncept, der er værd at tage og føle på for både privatflybranchen og ruteflyvning.

Normalprisen for en times rejse i privatfly er godt 37.000 kroner i gennemsnit. Den pris skal med det nye koncept sænkes til under 6.000 kroner for hele rejsen.

»Det her er i sandhed en banebrydende ny tilgang fra begge branchers synspunkt,« siger James Murray, underdirektør hos Delta Private Jets, som er et underselskab til Delta Airlines.

Delta Private Jets har 66 fly i sin flåde, som skal servicere langt flere flyrejsende, hvis det nye koncept kommer til at fungere.

Delta Airlines er ikke bare kommet i gavehumør. Der er en helt klar årsag til, at flyselskabet vil give kunderne muligheden for at komme over i deres eget fly.

I privatfly-branchen er der nemlig et udtryk, der hedder empty-legs, og det indebærer, at fly ofte flyver uden kunder mellem lufthavne, når de skal ud på den næste opgave. En tredjedel af alle private flyrejser går ind under kategorien »empty legs,« og det koster branchen mange penge.

En måde at minimere tabet på, at private fly flyver uden passagerer, skal nu komme Delta Airlines' kunder til gode. Det bliver alle kunder, som rejser mere end 25.000 mil eller bruger over 3.000 dollars om året, der får muligheden for at opgradere til den eksklusive oplevelse.

Delta Private Jet er et underselskab til Delta Airlines, men nu skal de to firmaer arbejde endnu tættere sammen, så man kan spare penge, og så ens mest loyale kunder får en speciel oplevelse for en meget lavere pris, end hvis de ellers skulle gøre det. Det kommer til at koste mellem 300 og 800 dollars at opgradere til privatfly. Det svarer til fra 2.000 til knap 5.400 kroner.