Kinesisk flyselskab lander i København: Vil flyve danskere til Kina

Lille kinesisk flyselskab kommer til Københavns Lufthavn, men det er usandsynligt, at selskabet bliver en direkte konkurrent til SAS' kinaruter.

Et fly fra Hainan Airlines, som også skal udlåne fly til de nye ruter, Beijing Capital Airlines skal flyve mellem København og Danmark. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO/GOH Chai Hin Fold sammen
Læs mere
Foto: GOH CHAI HIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra september vil du formentligt kunne flyve fra Danmark til Kina med et nyt selskab. Det er dog usandsynligt, at det lille kinesiske selskab, der melder sin ankomst til Københavns Lufthavn, bliver en direkte konkurrent til de to selskaber, der i dag flyver direkte mellem København og Kina.

Det skriver luftfartsmediet, Check-In.dk.

Det er selskabet Beijing Capital Airlines, der skal flyve ruter fra København til Hangzhou 200 kilometer sydvest for Shanghai og til hovedstaden Beijing. Hangzhou by har godt syv millioner indbyggere og var hovedstad i Song-dynastiet fra 1127-1276.

Beijing Capital Airlines har i et stykke tid været rygtet til Københavns Lufthavn, og nu har selskabet valgt selskabet Aviator til at håndtere selskabets fly, når de kommer til København.

Det lille luftfartsselskab, der primært flyver kinesiske indenrigsflyvninger er ejet af selskabet Grand China Airlines Holding Company (GCAHC), der ejes af Hainan-provinsen, den amerikanske milliardær George Soros og Hainan Airlines Group.

Beijing Capital Airlines vil flyve en gang ugentligt på de to ruter. De vil flyve med Airbus A330-fly, men dem har de ikke nogen af selv. Derfor leaser de flyet fra moderselskabet Hainan Airlines.

Kunderne skal primært være kinesiske turister med pakkerejser, og der vil være få sæder i salg til andre passagerer. Det vil dermed være en meget begrænset konkurrence, selskabet vil give de to selskaber, der i dag har direkte fly fra København, Air China og SAS.