Gigantisk gasfelt kan blive en attraktiv mulighed for Mærsk

Energistyrelsen vil genudbyde det gigantiske Svane-felt i Nordsøen og undersøger mulighederne for at ændre betingelserne. Det kan gøre feltet attraktivt for Mærsk og Shell, der begge tidligere har budt på feltet.

ARKIVFOTO (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Mærsk og regeringen ligger for tiden i spændte forhandlinger om fremtidens skatteforhold i Nordsøen. Samtidig undersøger Energistyrelsen nye udbudsregler, der kan sætte Mærsk i en budposition om Danmarks største gasfelt, Svane-feltet.

»Hvis myndighederne fjerner eventuelle snubletråde, virker det som en oplagt mulighed for Mærsk at søge om koncession på Svane. Det kunne være med til at gøre Maersk Oil til en mere interessant aktie, når den engang skal børsnoteres,« udtaler Frans Høyer, der er Mærsk-analytiker i Jyske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Mærsk har truet med at lukke Danmarks største fungerende gasfelt, Tyra, hvis ikke regeringen ændrer de økonomiske vilkår. Svane-feltet kan ifølge Jyllands-Posten blive en uventet joker, hvis ikke regeringen og Mærsk når til enighed om Tyra-feltet.