Giganter bygger nye datacentre i Europa

Oracle er den seneste amerikanske IT-gigant, som tager konsekvensen af øgede krav om at holde data inden for Europa.

Spader i farverne fra internetgiganten Googles logo var stillet op på række, da det første spadestik skulle tages 23. september til Googles nye kæmpe datacenter i Eemshaven i Holland. Arkivfoto: Vincent Jannink, AFP/ANP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT JANNINK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afsløringerne af omfattende amerikansk aflytning og overvågning får flere og flere europæere til at sikre sig, at deres data ligger lagret i Europa og ikke USA, og derfor åbner den amerikanske IT-gigant Oracle nu to datacentre i Tyskland.

Inden nytår vil de to datacentre være klar i Frankfurt og München. Her kan data lagres, og programmer, der kører via internetforbindelsen, kan ligeledes ligge her, skriver netnyhedstjenesten ZDNet.

Oracles konkurrent, Salesforce, fortalte i september, at man har indgået aftale med det hollandske Interxion om i løbet af efteråret at starte et nyt datacenter i Storbritannien og derefter - i løbet af 2015 - i Frankrig og Tyskland.

Oracle har i forvejen datacentre i Storbritannien og Holland.

EU: Skab europæiske alternativer

Det er den tidligere efterretningsansatte Edward Snowdens afsløringer siden sidste sommer, som har skærpet opmærksomheden med, hvor virksomheders og privatpersoners data egentlig lagres geografisk, når man bruger de mange nettjenester, som gennem flere år er skudt op.

EU-Kommissionen, som selv blev aflyttet af den skandaleramte efterretningstjeneste NSA, har opfordret til, at der skabes europæiske alternativer til de store og populæreste nettjenester, som stort set uden undtagelse er amerikanske.

Tysklands svar på TDC, Deutsche Telekom, er gået i front og forsøger at sikre, at e-mailtrafik holdes længst muligt inden for Tysklands egne grænser.

Internetgiganten Google vil også bruge 4,5 milliarder kroner på at bygge et nyt datacenter i Holland, som skal stå færdigt i 2017. Google har allerede tre store datacentre i Europa - i Irland, Finland og Belgien.

Netfilmgiganten Netflix vil etablere datacenter i Malmö og det sociale netværk Facebook i Luleå i Nordsverige.