Genmab risikerer at miste 10 pct. af Darzalex-salg til tyskere-citat

Genmab risikerer at skulle sende en større del af gevinsterne på succesmidlet Darzalex videre, hvis tyske Morphosys får medhold i en verserende patentsag i USA. Storbanken Citi vurderer, at tyskerne, hvis de vinder, kan opnå royalties på 10 pct.

Foto: Genmab-PR Lars Møller. Den danske biotekkomet Genmab og partneren Janssen Pharmaceuticals har store forventninger til kræftmidlet Darzalex, der som det første antistof er blevet godkendt til behandling af knoglemarvskræft.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

Den danske biotekkomet Genmab og partneren Janssen Pharmaceuticals har store forventninger til kræftmidlet Darzalex, der som det første antistof er blevet godkendt til behandling af knoglemarvskræft. Målet er, at midlet bliver førstevalg til behandling af knoglemarvskræft, hvilket kan vise sig at blive en guldgrube for de to udviklere.

Tyske Morphosys mener dog, de har ret til en bid af kagen, da selskabet ejer et patent, der omfatter antistoffer med særlige egenskaber og tilknytning til CD38-molekylet, hvilket er et molekyle, som Darzalex er i klasse med.

Morphosys har på den baggrund stævnet Genmab og Janssen Pharmaceuticals og kan altså ifølge Citi, hvis selskabet får medhold, været berettiget til royalties på 10 pct. fra midlet. En vigtig høring vil til februar fortolke patentet, og til den tid vil man få et godt fingerpeg, om hvor sagen er på vej hen.

Stævningen fra Morphosys kom i søgelyset tilbage i foråret 2016, men har ikke sat et negativt præg på Genmabs aktiekurs, da tyskerne af det generelle marked ikke spås de store chancer for medhold i sagen.