GE-chef vil fordoble markedsandel i Europa

Amerikanske General Electric, der inden for produktion af vindmøller er på størrelse med Vestas, sigter efter at fordoble sin markedsandel i Europa over de kommende år.

Foto: LARRY W. SMITH. General Electric er den støreste leverandør af vindmøller i USA, her ligger de på en markedsandel på godt 40 pct.
Læs mere
Fold sammen

GEs vindforretning henter størstedelen af sin omsætning på hjemmemarkedet i USA, hvor det til gengæld også er klart den største leverandør med en markedsandel i størrelsesordenen godt 40 pct., mens den i Europa ligger på blot 6 pct.

Selskabets nytiltrådte chef for vedvarende energi i Europa, Cliff Harris, udtrykker over for Recharge News imidlertid håb om, at den andel vil blive fordoblet over de kommende år. Han understreger, at det er hans personlige ambition, snarere end et formelt GE-mål.

Harris betegner UK og Irland samlet set som et af det største vækstmarkeder i Europa fra nu og frem til 2020, men GE har ligeledes et godt øje til markederne i Sverige, Norge og Tyskland, ligesom Tyrkiet og Rusland er på selskabets radar.

- Vi har lige underskrevet nogle rigtigt store aftaler i Tyskland, som endnu ikke er blevet formelt annonceret, siger Harris til Recharge.