Vestas skal levere vindmøllefarm til Microsoft

Microsoft vil øge sin andel af vedvarende energi og har investeret i strøm fra en 110 MW stor vindmøllefarm i staten Texas i USA.

Foto: Morten Stricker. Nr. 11: Vestas Wind SystemsSidste års placering: 13Omsætning: 53,714 mia. kr.Ændring: 24 pct.
Læs mere
Fold sammen

Det bliver Vestas, der skal levere 55 vindmøller til projektet, der går under navnet Keechi Wind og bygges af udvikleren RES Americas.

Når projektet er færdigt - omkring et år efter byggestart i begyndelsen af 2014 - vil Microsoft købe strømmen fra projektet over de næste 20 år, skriver det store amerikanske it-selskab på en af sine blogs.

Nyheden blev offentliggjort mandag eftermiddag dansk tid og er formentlig, hvad Vestas refererede til i en meddelelse kl. 17 mandag om "information i markedet om et projekt i USA".

- Så snart projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas' definition, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skriver det danske vindmølleselskab.

Microsofts vindinvestering er i øvrigt en del af en ambition om at blive CO2-neutral i regnskabsåret 2013/14. Som et led i den proces betaler Microsofts forskellige afdelinger en intern afgift for sine udledninger, og de penge bruger virksomheden på forskellige "grønne" tiltag.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk