Gærfabrik ramt af strejke

Strid om lønnen har fået medarbejderne på gærfabrikken i Grenaa til at nedlægge arbejdet. Direktøren understreger, at der ikke kommer til at mangle gær.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

41 brænderiarbejdere på De Danske Gærfabrikker i Grenaa valgte mandag formiddag at tage deres gode tøj og forlade arbejdspladsen i en overenskomststridig strejke.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Utilfredsheden bunder i de lønforhandlinger, som gennem de sidste tre uger har stået på mellem arbejderne og ledelsen.

»Ledelsen har foreslået os en nulløsning på grundlønnen og en juleløn, som var afhængig af, om budgettet holder. Ledelsen har lige afleveret et budget, hvor de var 12 millioner kroner lavere end budgetteret. Derfor har gutterne sagt nej til aftalen,« siger Morten Jacobsen, der er tillidsmand for medarbejderne, som risikerer at blive idømt en bod for at nedlægge arbejdet.

Hos ledelsen ønsker man ikke at kommentere de igangværende lønforhandlinger, men administrerende direktør Nicolai Jensen understreger i en pressemeddelelse, at strejken ikke giver anledning til at hamstre gær.

»De Danske Gærfabrikker er kede af, at en gruppe af vore medarbejdere midt i en lønforhandlingsproces overenskomststridigt har valgt at nedlægge arbejdet. Ledelsen håber på en snarlig løsning af denne konflikt og mener ikke, at vi midt i processen skal kommentere på lønforhold,« udtaler han ifølge Århus Stiftstidende.

»Det skal understeges, at vore kunder i bagerier og supermarkeder ikke kommer til at mangle gær henover påsken, og at et nødvendigt produktionsniveau forventes opretholdt,« bedyrer direktøren.