Fritz Hansen køber kendt lampefabrik

To af Danmarks førende designvirksomheder slår sig nu sammen. Det er Fritz Hansen, som køber en dansk lampe- og lysvirksomhed, som også er kendt for at fremstille designikoner.

Lightyears' direktør Lars Østergaard Olsen sammen med Kronprinsparret, da det besøgte forretningen i 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Designervirksomheden Fritz Hansen, der står bag stribevis af danske møbelklassikere, køber fra 1. juni belysningsvirksomheden Lightyears, som blev grundlagt tilbage i 2005.

Lightyears beskæftiger 18 medarbejdere og har base på Aarhus havn. Deres lamper sælges i mere end 60 lande. Sælgerne er Lightyears' hidtidige hovedaktionær, Stensdal Group, Lightyears' Managing Director Lars Østergaard Olsen og en tidligere ledende medarbejder i virksomheden.

Fritz Hansen og Lightyears skriver i en meddelelse om købet, at de to virksomheder har et fælles værdigrundlag, der tager udgangspunkt i at designe enkle, funktionelle og æstetiske produkter i den højeste kvalitet.

I tæt samarbejde med nogle af verdens bedste designere og arkitekter har Lightyears de senere år skabt en række moderne lamper, der kombinerer tradition og innovation.

»Vi glæder os meget over erhvervelsen af Lightyears. Det er en spændende og dynamisk designvirksomhed, som har formået at udvikle sig imponerende i de seneste år, og vi tror på, at Lightyears har et stort og uudnyttet potentiale både nationalt og internationalt. Fritz Hansen har en klar ambition om at blive en af verdens førende virksomheder inden for design og livsstil og med erhvervelsen af Lightyears, er vi kommet tættere på at nå det mål,« siger Jacob Holm, CEO, Fritz Hansen.

Lars Østergaard Olsen, der er managing director hos Lightyears tilføjer, at de er er glade for, at virksomheden kan fortsætte den nuværende strategi og kan arbejde videre som planlagt.

»Det er en stor anerkendelse af vores virksomhed og vores hidtidige arbejde,« siger han.