Slut med at købe kopimøbler på nettet

Fem møbelproducenter vinder sag over Telia, og nu skal et britisk netsted blokeres for danskerne.

Det er ulovlige kopier af f.eks. Arne Jacobsens stol Ægget, som danskerne ikke umiddelbart skal have mulighed for at købe i Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem danske møbelproducenter får nu spærret for danskernes adgang til en engelsk netbutik, der sælger kopimøbler.

Sø- og Handelsretten har torsdag sagt god for, at Telia skal blokere for netadressen www.interioraddict.co.uk og alle sider her. Afgørelsen vil betyde, at alle danske internetudbydere vil følge trop.

Det er Fritz Hansen, Louis Poulsen Lighting, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik, Fredericia Furniture og Erik Jørgensen Møbelfabrik, der har anlagt sagen, som er den første af sin art i Danmark.

Telia forsøgte at få afværget blokeringen.

Interior Addict sælger ifølge dommen slaviske kopier af designetmøbler og anden form for brugskunst uden at have fået tilladelse fra de danske selskaber, som sælger originalerne. Ifølge anklageskriftet har de fem møbelproducenter ikke kunnet komme i kontakt med Interior Addict.

Andre sider blokeres allerede

Som Berlingske tidligere har beskrevet, har forskellige fogedretter nedlagt forbud mod, at danskere må kunne besøge en række netsteder, der anklages for at være hjemsted for piratkopier af især musik og film. Der er også blevet spærret for adgangen til en række casinosider, som ikke har betalt licens for at arbejde i Danmark, og for to sider, der solgte kopimedicin - den ene er dog blevet givet fri igen.

I alt blokeres der lige nu for 25 netadresser inden for spil og gambling, en enkelt med salg af ulovlige lægemidler og ti adresser, der er kendt for at lægge plads til piratkopier af musik og film.

Den danske tele- og internetbranche indgik i oktober en aftale med Rettighedsalliancen, som repræsenterer bl.a. film- og musikselskaber, om, at der højst vil gå en uge, fra en dommer har godkendt blokering af en bestemt internetadresse, før branchen som helhed har spærret for den.

Spærringen er dog ganske let at omgå, hvis man bruger gratis såkaldte anonymiseringstjenester, så det ikke kan spores, at man kommer fra Danmark.