Formand: Intersport-fusionen blev jordet

Detailhandelsekspert mener, at vejen nu er banet for en storfusion mellem Sportmaster og Intersport. Bestyrelsesformand minder om, at fusionen tidligere faldt til jorden.

Sportmaster er i dag blevet sat til salg, mens hovedkonkurrenten Intersport før jul meldte ud, at de ville overveje deres ejerforhold i løbet af den nærmeste fremtid. Dermed mener detailhandelseksperten Bruno Christensen, at vejen er åben for en fusion af de to kæder. Det siger han til borsen.dk.

Bestyrelsesformand Erik Schou fra Sportmaster siger til Business.dk, at man ikke skal glemme, at der for nogle år siden var forhandlinger om en fusion mellem de to frivillige kæder.

"Men det viste sig, at der var ikke en interesse blandt partnerne - så fusionen blev jordet," siger Erik Schou og tilføjer.

"Men det er klart, at hvis en ny ejer får majoriteten, så kan de gøre hvad de vil. Det kan vi ikke blande os i, for det er jo dem, der skal drive det videre," siger Erik Schou.

Mener du, det vil være en god idé at samle de to kæder til en stor spiller?

"Det er svært at sige, det kan jeg ikke udtale mig om lige nu, det er jo en hypotetisk indgangsvinkel," siger Erik Schou.

Men dengang syntes du vel, at det rent professionelt var en god idé at fusionere de to kæder. Det var vel kun følelser, der forhindrede fusionen?

"Vi mente jo, at det dengang kunne være fornuftigt. Men der var så mange følelser i det, så butiksejerne syntes ikke, at de var parat til en fusion," siger Erik Schou til Business.dk.