FLSmidth skifter vækststrategi

FLSmidth flytter vægten over på minedrift og service for at kunne øge væksten, forklarer topchef Jørgen Huno Rasmussen.

Foto: Carl Redhead
En ny vækststrategi vil i de kommende år forandre den danskbaserede koncern, så mineindustrien kommer til at fylde mere, og ligesom der kommer mere fokus på leverancer af service til kunderne frem for bare udstyr.

Strategien blev annonceret tirsdag morgen samtidig med offentliggørelsen af årsregnskabet. Fremover vil FLSmidth i stedet for to divisioner - cementindustri og mineindustri - få fire: Service udskilles som en selvstændig division, og mineindustridivisionen deles op i to, nemlig bulk-mineraler - det er især kul, jern, og gødningsmineraler - samt en division for ikke-jernholdige mineraler - hvilket først og fremmest er kobber og guld.

"Rationalet er en vækststrategi; vi ønsker at vokse. Vi har set, at de største muligheder er inden for mineraler, og det tager vi nu konsekvensen af," siger Jørgen Huno Ramussen.

Alle fire divisioner vil fremover være repræsenteret i koncerndirektionen, som FLSmidth udvider fra fire til seks personer: Nye er Per Mejnert Kristensen, som skal stå i spidsen for cementdivisionen, og Peter Flanagan, der skal lede den nye division for ikke-jernholdige mineraler.

Per Mejnert Kristensen er 44 og har hidtil, med base i Valby, været ansvarlig for koncernens cementprojekter globalt, på nær Nord- og sydamerika. Peter Flanagan er 46, og har fra Salt Lake City ledet FLSmidths minedivision.

Når den nye koncernfinansdirektør, Ben Guren, tiltræder 10. april, vil to ud af seks koncerndirektører dermed være udlændinge.