Flere virksomheder sælges online

På tre måneder har portaler for virksomhedssalg oplevet 60 pct. øget annoncering.

Flere virksomheder sælges online. Der er kommet mere gang i handlen med virksomheder online. Iværksættersitet Amino melder om en forøgelse af annonceudbuddet på knap 60 pct. i de seneste tre måneder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kommet mere gang i handlen med virksomheder online. Iværksættersitet Amino melder om en forøgelse af annonceudbuddet på knap 60 pct. i de seneste tre måneder. Samtidig er der i den forløbne del af 2015 solgt 93 virksomheder mod 59 hele sidste år. Det er især i de seneste måneder og hen over sommeren, at salget har taget fart. Der er særligt stor salgsaktivitet i detailhandlen og i hotel-og restaurationsbranchen. Andre sektorer med stor omsætning er websites og webshops.

Match-online, der er Danmarks største onlinemarkedsplads for køb og salg af virksomheder, mærker også øget aktivitet. Markedspladsen, der bruges af rådgivere, har øget trafikken på sitet med 25 pct. i år, og endnu flere af de større mæglerfirmaer er nu begyndt at bruge det.

Øget opmærksomhed

Match-online er tæt på at relancere markedspladsens design og tilknytte en række nye funktioner, der skal fremme salget.

Samtidig er der indgået et samarbejde med Dansk Erhvervsfremme, der organiserer mere end 50 kommunalt forankrede erhvervsråd. Sammen vil Match-online og Dansk Erhvervsfremme øge opmærksom-heden og synligheden ved brugen af internettet i formidlingen af generationsskifter, kapitalsøgninger og virksomhedssalg.

200 firmaer under formidling

Mens Amino er annoncebaseret, er Match-online abonnementsbaseret. Sidstnævnte blev i foråret overtaget af nye ejere med IT-investoren Johnnie Bloch Jensen i spidsen.

Han oplyser, at Match-online indtil videre i 2015 har haft mere end 200 virksomheder »under formidling«, som repræsenterer en samlet omsætning på mere end en halv mia kr.

Niels Ryding Olsen, leder af Aminos virksomhedssalg, peger på, at også større virksomheder nu er begyndt at bruge Amino i forbindelse med virksomhedssalg. 12 pct. af de virksomheder, der er udbudt på til salg Amino, har nu en salgspris på over en mio. kr.

Øget digital interesse

Både Aminos Niels Ryding Olsen og Match-onlines Johnnie Bloch Jensen ser også den øgede aktivitet som et udslag af, at konjunkturerne er blevet bedre indenfor det seneste år. Samtidig er der en øget interesse for at afprøve digitale forretningskoncepter.