FIH vender gigantunderskud til overskud

FIH Erhvervsbank har formået at vende sidste års gigantunderskud i tredje kvartal til et mindre plus på grund af lavere nedskrivninger.

FIH Erhvervsbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

FIH Erhvervsbank har formået at vende sidste års gigantunderskud i tredje kvartal til et mindre plus på grund af lavere nedskrivninger.

For koncernen er netto renteindtægterne negative med 7,2 mio. kr., men selskabet har positive gebyrindtægter, der hiver netto-rente og gebyrindtægterne i plus med 54,6 mio. kr. Det er fortsat et stort fald i forhold til samme periode i 2012, hvor den samme post viste et plus på 94,7 mio. kr.

Kursreguleringerne er markant forbedrede. Posten lander på 117,8 mio. kr. mod et underskud på 17,6 mio. kr. i tredje kvartal af 2012.

Banken skriver i regnskabet, at kursreguleringerne vedrørende aktieporteføljen hovedsageligt er knyttet til Pandora.

- FIH har i løbet af 2013 modtaget 292,1 mio. kr. i kontant udbytte fra aktieporteføljen, heraf 156 mio. kr. vedrørende Pandora, skriver banken i regnskabet.

Nedskrivningerne er også markant forbedrede og var i tredje kvartal på 44,1 mio. kr. mod 529,9 mio. kr. sidste år.

Det har medført, at resultatet før skat lander på 23,2 mio. kr. mod et underskud på 534,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

Finanstilsynet har i tredje kvartal været på besøg i banken og har fundet frem til, at nedskrivningerne var tilstrækkelige, og at kreditstyringen var god.

FIH fastholder forventningerne til 2013 og venter fortsat et resultat før nedskrivninger og skat på 200-250 mio. kr.