Europæiske myndigheder presser banker til øget polstring

Europæiske myndigheder på tværs af Europa opfordrer regionens banker til at rejse mere kapital og blive bedre polstrede i et forsøg på fikse et finansielt system, der stadig ikke fuldstændig har overkommet krisen, der startede for seks år siden.

Blandt andre ECB har skrevet til EU's største banker og opfordret til kapitalniveauer langt højere end lovgivningen kræver, mens nogle banker også er blevet opfordret til at forbedre deres 'corporate governance'. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt andre ECB har skrevet til EU's største banker og opfordret til kapitalniveauer langt højere end lovgivningen kræver, mens nogle banker også er blevet opfordret til at forbedre deres 'corporate governance'.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge en række topchefer i europæiske banker vil presset fra ECB, der i november fik overdraget ansvaret for at holde opsyn med eurozonens største banker, højst sandsynligt føre til en bølge af banker, der sælger nye aktier, skærer i udbytter og finder andre måder at øge evnen til at absorbere fremtidige tab på.

De banker, der stadig ønsker at udbetale udbytte, vil blive nødt til at øge deres polstring betydeligt, især hvis de anses som risikable, mener flere insidere i branchen.

- I 2015 vil de store spillere blive nødt til at se på at øge kapitalen. Ellers kommer de for tæt på de niveauer som lovgivningen kræver, at du skal overholde, udtaler Carlo Messina, topchef i Italiens næststørste bank, Intesa Sanpaolo, til Wall Street Journal.