EU vil granske støtte til skibsfart

Efter længere tids papir- og paragrafjongleren er det nu endelig afgjort, at EU's domstol skal tage stilling til Dansk Internationalt Skibsregister.

Får danske rederier ulovlig statsstøtte? Det spørgsmål skal EU's domstol i Luxembourg nu tage stilling til. Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) har siden 1988 sikret gunstige skattevilkår til dansk søfart, og det har fagforforbundet 3F klaget over. I første omgang har EU-Kommission afvist at gå ind i sagen. Derpå sagde EU's domstol nej, men 3F ankede, og nu har domstolen så sagt, at sagen om DIS skal for retten. Det fremgår af en torsdagens afgørelse fra domstolen.

3F har klaget til kommission og domstol over de særlige skattefordele for søfolk på de skibe, der er registreret i DIS. Det er 3F's påstand, at skattefordelene ligner ulovlig statsstøtte.

Kommissionen sagde i første omgang, at der er tale om støtte, men at den ikke er ulovlig. Så gik 3F til domstolen for at få ændret EU-Kommissionens afgørelse, men retten vil ikke tage stilling. Men nu har domstolen slået fast, at domstolen skal gå ind i sagen.

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår sagen om statsstøtte skal for retten.

/ritzau/