En ansat er død efter brand på Mærsk-skib - fire savnes fortsat

Foto: Mads Claus Rasmussen

En thailandsk Mærsk-ansat er omkommet, efter at der tirsdag opstod brand i et af lastrummene på skibet Maersk Honam, der er ejet af containerrederiet Maersk Line.

Det meddelte Maersk Line sent onsdag.

23 besætningsmedlemmer blev evakueret fra skibet tirsdag, efter at det ikke lykkedes dem at slukke branden på skibet, og det er en af de personer, der nu er død efter skader fra branden. Fire besætningsmedlemmer er fortsat savnede, fortæller Maersk Line.

»Vi er dybt bedrøvede over, at en af vores kolleger, der i første omgang var blevet evakueret, er afgået ved døden. Seriøsiteten af hændelsen er eskaleret, og alle i Mærsk er berørte af det. Vi er i kontakt med den afdødes familie, og vores tanker og kondolencer går til dem,« siger Søren Toft, der er driftsdirektør hos Mærsk, i meddelelsen.

De resterende 22 evakuerede besætningsmedlemmer er på vej til Sri Lanka på skibet ALS Ceres, mens de sidste fire besætningsmedlemmer stadig er savnede.

»Vi vil gøre vores ypperste for at tage os af de evakuerede kolleger i denne triste situation - og fortsætte den intense eftersøgning af de fire besætningsmedlemmer, der lige nu er meldt savnede,« siger Søren Toft.

Årsagen til branden på Maersk Honam er fortsat ukendt, og Maersk Line vil opdatere, når der er nyt i sagen, fremgår det af meddelelsen.

/ritzau/FINANS